Behandlingsmuligheder for neuromuskulær sygdom

ResMed har udviklet apparater designet til at hjælpe dig med at føle dig bedre om dagen og sove bedre om natten, så du kan få mest muligt ud af livet. Målet med enhver ventilation er at støtte dit åndedrætssystem, så du ikke behøver at arbejde så svært at trække vejret effektivt. Dette kan gøres enten invasivt eller ikke-invasivt.

NIV er assisteret ventilation, der giver luft til lungerne. Denne behandling kaldes “ikke-invasiv”, fordi den leverer luft via en maske – i modsætning til invasive typer af ventilation, der kræver indsættelse af et rør i luftrøret (trakeostomi).

Et ventilationsapparat forbedrer din vejrtrækning og hjælper med at reducere den indsats, der kræves, når du trækker vejret. Din læge vil ordinere det niveau af tryk, der passer bedst til dine behandlingsbehov.

For mere information om, hvordan ikke-invasiv ventilation kan hjælpe med at behandle din åndedrætsbesvær, kan du downloade vores brochure.

ResMeds ikke-invasive ventilationsapparater designet til behandling af neuromuskulær sygdom omfatter:

  • Lumis™ 150 VPAP ST
  • Astral™ 100 & 150

ResMed-apparater giver dig også mulighed for at tilslutte et eksternt batteri – enten RPS II eller Astral eksternt batteri – så du kan komme ud og rundt med din ventilator under din behandling.

Invasiv ventilation er hvor luft leveres til dig via noget, der kommer ind i din krop, såsom:

  • Intubation, hvor et rør sættes ned i halsen for at give luft.
  • En trakeostomi, hvor et snit eller en åbning er lavet i din hals for at levere luft ind i dit system.

Mere NMD

Hvad er NMD?
Neuromuskulær sygdom (NMD) er navnet på en række sygdomme og tilstande, som påvirker dine muskler.
Fordelene ved behandling
Undersøgelser har vist, at ikke-invasiv ventilation (NIV) kan forbedre symptomerne forbundet med respirationssvigt for NMD-patienter.
Hvorfor er behandlingen vigtig?
Da NMD påvirker dine muskler, har du måske ikke muskelstyrken til at trække vejret alene. Det er vigtigt, at du starter behandling med en ventilator, som din læge har angivet, passer til dig.