Hvad forårsager snorken?

 

Ældre-mand-snorken-liggende-på-siden-af-​​sengen-med-hovedet-på-en-pude
 

 

Når vi sover, slapper musklerne i vores hals af. Nogle gange slapper de af så meget, at den øvre luftvej (næsen og halsen) lukker delvis, og indsnævrer den passage, hvor luften rejser til vores lunger. Denne indsnævring af din luftvej forårsager en vibration i halsen, når du trækker vejret, hvilket forårsager lyden af snorken.

Der er mange grunde til, at vores nakke muskler kan slappe af. Hævede mandler, for meget alkohol, overvægt, selv formen af næse og kæbe – det er bare nogle af de faktorer, der kan få dine nakke muskler til at slappe af og få dig til at snorke.

 

Snorken og obstruktiv søvnapnø

Snorkere med obstruktiv søvnapnø ser deres muskler slappe af endnu mere. Søvnapnø opstår, når nakke musklerne slapper af til et punkt, hvor de fuldstændigt forhindrer luftvejene i 10 sekunder eller mere. I alvorlige tilfælde kan disse forhindringer eller apnøer vare op til to minutter.

Så i virkeligheden er snorken og søvnapnø begge forårsaget af de samme faktorer – men nakke musklerne hos personer med søvnapnø er mere afslappede end de er hos  mennesker, der bare snorker. Vær dog opmærksom på: dovne nakke muskler bliver endnu mere dovne over tid, så folk, der bare snorker, risikerer at kunne udvikle søvnapnø.

Mere om snorken

Nøglefakta om snorken
Høj snorken forstyrrer søvnen for dig og din partner. Det er også et tegn på, at du kan have obstruktiv søvnapnø. Få faktaene.
Fordele ved behandling for snorken
Alle i din husstand har fordele, når du træffer foranstaltninger for at stoppe din snorken, kontrollere din obstruktiv søvnapnø (OSA) og genvinde din søvn.
Behandlingsmuligheder for snorken
ResMed har løsninger til personer der snorker med halsen, der har søvnapnø, såvel som til personer uden. Opdag behandlingsmuligheder for din tilstand.