Søvnapnø

Mange mennesker har søvnapnø, men ved det ikke selv. Faktisk påvirker søvnapnø mere end 3 ud af 10 mænd og næsten 1 ud af 5 kvinder,
så det er mere almindeligt, end du måske tror. *
Det er vigtigt at genkende nogle af de almindelige symptomer og forstå, hvorfor du måske føler dig så træt og finde ud af, hvad du skal gøre
hvis du har søvnapnø.

Søvnapnø quiz

Find ud af om du har risiko for at have søvnapnø ved at tage denne korte quiz. Du kan derefter tale med din læge om dine resultater og få den lægehjælp, du har brug for.

Grafik-til-hvordan-vejrtækning-fungerar-i-sørvn-relterade-sygdomme

Hvad er søvnapnø?

Find ud af, hvad der menes med "søvnapnø", og hvad sker der med din krop, mens du har en apnø.

Typer af søvnapnø

Find ud af forskellene mellem de tre hovedtyper af søvnapnø, og hvordan man genkender symptomerne hos dig selv eller dine kære.

Almindelige symptomer på søvnapnø

Det er vigtigt at genkende symptomerne på søvnapnø, så du kan tage de nødvendige skridt til at forbedre dit helbred. Det er også vigtigt at vide, at søvnapnø er forbundet med en række andre forhold.

Risici ved søvnapnø

Som ubehandlet, kan patienter med søvnapnø opleve helbredsproblemer, herunder diabetes, slagtilfælde, kræft og depression. Søvnapnø kan også tage et vejafgift på dit udseende, arbejde og sikkerhed.

Søvnapnødiagnose

Hvis du har mistanke om, at du har søvnapnø, så lad os hjælpe dig med at få din rejse til bedre søvn i gang.

Behandling af søvnapnø

Behandlingsmuligheder for søvnapnø og et overblik over, hvad man kan forvente af søvnapnøterapi fra ResMed, den globale leder inden for søvnmedicin.

*Sleep-disordered breathing affects 34% of men and 17% of women aged between 30-70.
Peppard et al. Increased Prevalence of Sleep-Disordered Breathing in Adults. Am J Epidemiol. 2013 (5.17)