Behandling af søvnapnø

Som vi har lært, er symptomerne og risici ved søvnapnø forbundet med andre alvorlige forhold.1-3 Heldigvis har effektiv søvnapnøbehandling aldrig været lettere at finde.

ResMed er førende inden for udviklíngen af søvnmedicinsteknologi til at give søvnapnøbehandling, der ikke kun er effektiv men også komfortabel. Borte er dagene med store, besværlige, ubehagelige og støjende vejrtrækningsapparater. Dagens søvnapnø behandlingsteknologi er let, komfortabel og designet til at hjælpe dig med at leve et sundt liv med så lidt indblanding som muligt.

Hvorfor søge behandling for søvnapnø?

Hvis du er blevet diagnosticeret med søvnapnø – eller tror du måske har det – hvorfor skal du så søge behandling? Til at begynde med vil effektiv søvnapnøbehandling reducere og potentielt eliminere de negative virkninger af tilstanden, såsom snorken, døsighed, mangel på energi og forringede køreegenskaber. De fleste søvnapnøpatienter, der med succes har gennemgået behandling, øgede deres energiniveau4 og fik en sundere mental indstilling – for ikke at nævne tilfredsheden med konsekvent at få en god nats hvile.

Der er flere incitamenter for at søge søvnapnøbehandling. Effektiv behandling kan også hjælpe med at lindre andre tilstande, der ofte er forbundet med søvnapnø – såsom hjertesygdom, 1 diabetes2 og overvægt3 og til og med medvirke til at forhindre disse forhold i at udvikle sig. Enkelt sagt kan effektiv søvnapnøbehandling reducere dine sundhedsrisici, forbedre dit daglige energiniveau og hjælpe dig med at føle dig mere som dig selv igen. Ved at fortsætte din søvnapnøbehandling tager du en vigtig beslutning om at tage kontrol over dit helbred, dit velbefindende og dit liv.

Livet i søvnapnø behandling

Hvis du er blevet diagnosticeret med søvnapnø, men endnu ikke er startet i behandling, har du muligvis nogle spørgsmål til hvordan dit liv vil ændre sig, og hvilken påvirkning det vil have i dagligdagen.

Fordele ved at behandle søvnapnø

Fordelene ved at behandle søvnapnø inkluder lindring af symptomer såsom snorken og mangel på energi.

Behandlingsmuligheder til Obstruktiv Søvnapnø (OSA)

ResMed hjælper dig med at forstå de bedst tilgængelige OSA-behandlingsmuligheder. Disse inkluderer CPAP, PAP, APAP, bilevel og tandskinner.

Behandlingsmuligheder til Central Søvnapnø (CSA)

ResMed hjælper dig med at forstå de bedste og passende CSA-behandlingsmuligheder. Disse inkluderer tre former for PAP-terapi: CPAP, bilevel og ASV.

Rejse med søvnapnø udstyr

Rejser du med søvnapnø behandlingsudstyr? Her er en oversigt over de grundlæggende trin, der skal følges for at sikre, at dine rejseplaner ikke afbryder din søvnapnø behandling.

Referencer:

  1. Oldenburg et al.Sleep-disordered breathing in patients with symptomatic heart failure: a contemporary study of prevalence in and characteristics of 700 patients. Eur J Heart Fail 2007;9:251-257.

2: Einhorn et al.Prevalence of sleep apnea in population of adults with type 2 diabetes mellitus. Endocr Pract 2007;13:355-362.

 

3: Valencia-Flores M, Orea A, Castano VA, Resendiz M, Rosales M, Rebollar V, Santiago V, Gallegos J, Campos RM, Gonzalez J, Oseguera J, Garcia-Ramos G, Bliwise DL.Prevalence of sleep apnea and electrocardiographic disturbances in morbidly obese patients. Obesity Research 2000;8(3):262-9.

4: Tomfohr LM, Ancoli-Israel S, et al. Effects of continuous positive airway pressure on fatigue and sleepiness in patients with obstructive sleep apnea: data from a randomized controlled trial. Sleep. 2011 Jan 1;34(1):121-6.