Behandlingsmuligheder til Obstruktiv Søvnapnø (OSA)

Obstruktiv søvnapnø (OSA) resulterer af en mekanisk blokeret luftvej. ResMed forpligter sig til at give mennesker med OSA en bedre livskvalitet ved at tilbyde en række komfortable og effektive behandlingsmuligheder.

Tre former for Positiv Luftvejstryk (PAP) behandling inkluderer CPAP, APAP og bilevel. Andre løsninger inkluderer:

  • Tandskinner – Mandibulært Repositionerings Apparat  (MRD)
  • Adaptiv servo-ventilation

Positiv luftvejstryk (PAP) behandling

Positiv luftvejstryk behandling er den mest effektive måde at behandle obstruktiv søvnapnø. Ved at skabe en “pneumatisk splint” til den øvre luftvej forhindrer PAP-behandling, at det bløde væv i den øvre luftvej fra at indsnævre og kollapse. Luft under tryk sendes fra et apparat gennem luftslangen og en maske til den øvre luftvej.

Positiv luftvejstryk behandling kan leveres på flere måder:

  • Kontinuerligt positivt luftvejstryk (CPAP): Luft ved et fast tryk.
  • Automatisk positiv luftvejstryk (APAP): automatisk varierende lufttryk, hvilket ændrer trykket baseret på din egen vejrtrækning.
  • Bilevel-behandling: to niveauer af lufttryk, der er indstillet til at falde sammen med din inspiratoriske og eksspiratoriske indsats, som læger kan ordinere til patienter, der har svært ved at følge andre behandlinger.

Find ud af mere om ResMeds apparater, der bruger CPAP, APAP og bilevel.

Risici for ubehandlet OSA

Ubehandlet obstruktiv søvnapnø (OSA) kan føre til en række komplikationer og alvorlige sundhedsrisici. Konsulter en læge for at finde den rigtige behandling for dig for at mindske tilknyttede risici. Lær mere om fordelene ved behandling af OSA.