Risici ved søvnapnø

Søvnapnø er forbundet med og kan endda forårsage forskellige sundhedsrisici, der har potentiale for alvorlige konsekvenser. En undersøgelse af søvnapnø over de sidste 20 år har vist, at personer med moderat til svær søvnapnø har en øget risiko for slagtilfælde og død.1

Ubehandlet søvnapnø tager i sidste ende en afgift på livskvalitet og mentalt velvære, der ofte fører til symptomer på depression.1

I nogle tilfælde kan ubehandlet søvnapnø også påvirke dit udseende, arbejde og sikkerhed.

Søvnapnø og dit hjerte

ResMed beskriver hvordan hjertesygdom og søvnapnø kan sameksistere. Mens søvnapnø kan udvikle sig som følge af hjertesygdom, kan det også fremskynde progressionen af hjertekarsygdom.

Søvnapnø og din vægt

Fedme er den primære årsag til søvnapnø hos voksne. Ubehandlet søvnapnø kan føre til yderligere vægtøgning, og medvirker til en ondartet cyklus.

Søvnapnø og diabetes

ResMed beskriver risikofaktorerne af diabetes og søvnapnø. De to sygdomme kan med tiden føre til andre seriøse helbredsproblemer, såsom højt blodtryk, hjertesygdom og slagtilfælde.

Søvnapnø og dine lunger

Søvnapnø og Kronisk Obstruktiv Lungesygdom (KOL) sameksistere ofte hos patienter med søvnforstyrret vejrtrækning. Lær mere om forholdet der forbinder KOL med søvnapnø.

Søvnapnø og dit udseende

Ved at undgå behandling kan søvnapnø have en negativ effekt på dit udseende. Læs mere her

Søvnapnø og arbejde

Personer der lider af søvnapnø har ofte en dårlig koncentration, døsighed i dagtimerne og udmattelse. Alle disse symptomer kan have en negativ påvirkning på din produktivitet.

Søvnapnø og risikoen for færdselsuheld

Personer med søvnapnø oplever udmattelse, døsighed i dagstimerne og reduceret opmærksomhed, hvilket øger risikoen for at falde i søvn bag rattet.