Opsætning af din fugter

FAQs: Hvordan opsætter jeg og bruger min luftfugter?

 

Fugtning giver fugt til luften, som du indånder og kan gøre din CPAP, APAP eller bilevel behandling mere behagelig. For at hjælpe dig med at få mest muligt ud af din behandling har vi givet svar på nogle ofte stillede spørgsmål om opsætning og brug af din befugter.

 

Skal jeg tænde min luftfugter, inden jeg går i seng for at sikre, at vandet er varmt først?

Hvis du finder luften tør og irriterende, kan du tænde din luftfugter 20 minutter før du går i seng.

 

Jeg bruger normalt kun min luftfugter i vintermånederne, når varmeren er tændt, og luften er tør. Skal jeg bruge det hele året rundt?

Hvis du finder ud af, at du har udfordringer med næsen på andre tidspunkter af året, skal du sandsynligvis bruge din luftfugter. Den tilsatte befugtning skal gøre din behandling mere komfortabel, da luften bliver mere fugtig.

 

Tærer opvarmet befugtning hurtigere på min maske og slange?

Nej. Slagerne, der leveres med apparaterne, kan modstå langt højere temperaturer end den varme, der frembringes af luftfugteren.

 

Hvor ofte skal jeg ændre vandet i fugterkammeret? Jeg synes ikke at jeg bruger det hele på en nat.

Du bør ændre vandet i fugterkammeret hver dag, selvom du ikke bruger det hele på en nat.

 

Hvor meget vand skal min fugter bruge natten over?

En række faktorer bestemmer, hvor meget vand en luftfugter skal bruge. Disse omfatter fugtighedsmodeller, rummets temperatur og fugtighed, luftfugterens indstillinger og egenskaberne hos den enkelte patient.

 

Vandniveauet i min H5i ™ ser ikke ud til at falde meget langt, selv når jeg bruger det til en hel nat. Er det normalt?

Ja. Mængden af vand, der er tilbage i fugerkammeret, er ikke den bedste indikation af, hvordan din luftfugter fungerer. Da H5i giver konstant fugt, bruger den kun den mængde vand, der er nødvendigt for at tilvejebringe det nødvendige fugtighedsniveau. Hvis det er indstillet til samme klimakontroltemperatur hele året, vil H5i bruge betydeligt mindre vand om sommeren end den vil om vinteren.

 

Min luftfugter løber nogle gange tør for vandet om natten. De fleste andre nætter er det næsten tomt om morgenen. Hvad skal jeg gøre?

Forskellige luftbefugtere bruger forskellige mængder vand under forskellige forhold. F.eks. afhænger outputtet fra en H5i-fugter af temperatur- og fugtighedsniveauet i lokalet, indstillingerne på apparatet og behandlingstrykket, der leveres af dit apparat. Hvis rumforholdene skifter fra nat til nat (f.eks. en nat er ovnen tilbage i huset, og næste nat er den slukket), kan dette medføre, at forskellige mængder vand bliver brugt.

Det kan også være, at du trækker vejret gennem munden eller har maske lækage. Vejrtrækning gennem munden og maskelækage giver luften mulighed for at diffundere, hvilket kan reducere effektiviteten af befugtningen.

Hvis mundlækage er under kontrol, eller hvis du bruger en fuld ansigtsmaske, kan du forsøge en eller flere af nedenstående muligheder:

 • ClimateLine™ opvarmet slange (for ResMed S9™ brugere)
 • Slangehylster
 • Sænkning af din fugtighedsniveau
 • Tilføjelse af en luftfugter til rummet

Hvis du er bekymret for mængden af vand, som din luftfugter bruger, eller hvis du er bekymret for, at dit apparat ikke fungerer korrekt, skal du kontakte din udstyrsleverandør eller dit behandlingssted.

 

Hvilken slags vand skal jeg bruge med min luftfugter?

Postevand er fint til hverdagsbrug, når du bruger et vaskbart fugterkammer. Hvis du har et standard luftfugtighedsbatteri, anbefaler vi at du bruger destilleret eller deioniseret vand. Vandet bør ændres efter hver brug – selvom det ikke alle bruges inden for en nat.

Brug venligst ikke noget af følgende i din befugter:

 • Blegemiddel-, alkohol-, klor- eller ammoniakbaserede løsninger
 • Fugtgivende, antibakterielle eller glycerinbaserede sæber
 • Tilsætningsstoffer som eucalyptusolie eller andre duftstoffer
 • Vandblødgøring og uautoriserede afkalkningsmidler

Disse produkter kan beskadige din luftfugter og dens funktion, eller efterlade skadelige resterende dampe, der kan indåndes, hvis de ikke skylles grundigt.

 

Jeg har en fuld ansigtsmaske. Skal jeg have mere vand om natten?

En fuld ansigtsmaske bør ikke ændre mængden af vand, som din luftfugter bruger hver nat. Hvis du er begyndt at bruge en fuld ansigtsmaske, fordi du havde problemer med mundlækage, vil du sikkert finde ud af, at din luftfugter nu bruger mindre vand, fordi du ikke længere vil miste luft og fugt gennem munden.

 

Er der en enkel måde for mig at kontrollere, at min H5i varmeplade fungerer korrekt?

Ja. For at bekræfte, om din H5i fungerer korrekt, skal du udføre følgende trin:

 • Afbryd ClimateLine slangen og fjern vandbadet.
 • Mens S9 IKKE kører, skal du placere din hånd på varmepladen for at vurdere temperaturen på H5i varmepladen. BEMÆRK: Anbring IKKE hånden på varmepladen, hvis H5i har kørt inden for de sidste 10 minutter, da den stadig kan være varm.
 • Indstil luftfugtighedsudgangen til 6.
 • Anbring enheden i opvarmningstilstand og lad den køre i 1 minut.
 • Placer din hånd over varmelegemet (uden at berøre det) for at bekræfte en stigning i varmepladens temperatur. Placer ikke hånden direkte på varmepladen, da den bliver varmt.
 • Tryk på drejeknappen i tre sekunder for at aktivere nedkølingstilstand.

Har du et spørgsmål om opsætning af din luftfugter, der ikke er adresseret her? Klik her for at sende en online forespørgsel.