Rengøring af din maske

FAQs: Hvordan rengør jeg min maske?

En-maske-der-er-angivet-i-en-skål-med-vand-til-rengøring

En ren maske vil vare længere, give en bedre tæthed, og give dig en friskere og mere behagelig behandlingsoplevelse. Brugsanvisningen til din maske indeholder fuldstændige instruktioner om rengøring, men vi har også givet svar på nogle ofte stillede spørgsmål nedenfor. Vi håber du finder dem nyttige!

Hvorfor skal jeg rense min maske?

Der er mange gode grunde til at rengøre din maske. Smuds, olier og rester fra din hud og dine omgivelser kan hobe sig op på din maske, hvis de ikke fjernes dagligt. Disse kan irritere din hud og beskadige de materialer, din masker er lavet af.

Regelmæssig rengøring af din maske hjælper med at opretholde den i god stand, optimere tætningen til bedre behandling og hjælpe med at beskytte din hud og kvaliteten af den luft, du ånder ind ind.

Hvor ofte skal jeg regngøre min maske og hovedbånd?

Du skal rengøre din maske hver dag eller efter hver brug. Du skal rengøre dit hovedbånd hver uge.

Du skal vaske din maske og hovedbånd ved forsigtigt gnidning i varmt vand (ca. 30 ° C) med mild sæbe. Alle komponenter skal skylles godt af vand af drikkevandskvalitet og få lov til at tørre i direkte sollys. Se venligst din brugervejledning til masken, eller spørgsmålet nedenfor, for mere detaljerede instruktioner.

Du kan også bruge CPAP Mask Cleansing Wipes. Disse 100% bomuldservietter er en hurtig, nem og bekvem måde at rengøre din maske på. Vær opmærksom på, at de ikke er en erstatning for regelmæssig rengøring: Som nævnt ovenfor skal du vaske dine maskekomponenter og hovedbånd i varmt sæbevand hver uge.

Hvordan renser jeg min maske?

Du bør referere til brugervejledningen for din maske for detaljerede instruktioner om rengøring af din maske. Generelt gælder følgende rengøringsinstruktioner for de fleste masker:

Hver dag eller efter hver brug:

  • Demonter maske komponenterne (se brugervejledningen til masken, hvis du har brug for instruktioner). Hvis du bruger en nasalpude maske, skal du adskille puderne fra rammen.
  • Håndvask de adskilte maske komponenter grundigt (ekskl. Hovedbeklædning og bløde omslag) ved forsigtigt at gnide i varmt vand (ca. 30°C) med mild sæbe. For at optimere maskeforseglingen skal ansigtsolier fjernes fra cushion efter brug.
  • Brug en blød børste til at rengøre albuen eller roterende dele på din maske.
  • Inspicér hver komponent, og gentag om nødvendigt vask, indtil den er visuelt ren.
  • Skyl alle komponenterne godt med vand og lad lufttørre ude af direkte sollys.
  • Når alle komponenter inklusiv albuen er tør, skal du samle masken igen (se brugervejledningen til din maske, hvis du har brug for instruktioner).

Hver uge skal du:

  • Håndvask headgear, inklusive de bløde omslag, hvis disse udgør en del af din maske. Skyl godt og lad lufttørre ude af direkte sollys.
  • Bemærk, at headgear kan vaskes uden at blive adskilt, og at farvestoffet, der er brugt i headgear, kan afsmitte under den første vask.

Hvis en komponent forbliver uren efter rengøring, eller hvis du bemærker en synlig forringelse af en systemkomponent (revner, misfarvning, flænger osv.), Skal du udskifte denne komponent.

Hvilke produkter skal jeg bruge til at rengøre min maske? Er der nogen produkter, jeg skal undgå?

Du skal altid følge rengøringsinstruktionerne i din maskes brugervejledning og bruge mild sæbe. Vi anbefaler at bruge almindelig opvaskemiddel eller babyshampoo til at vaske din maske og headgear. Du kan også bruge CPAP Mask Cleansing Wipes. Disse 100% bomuldservietter er en hurtig, nem og praktisk måde at rengøre din maske på. Bemærk, at de ikke er en erstatning for regelmæssig rengøring: som nævnt ovenfor, skal du håndvaske dine maske komponenter og headgear i varmt sæbevand hver uge.

Du må ikke bruge aromatiske baserede opløsninger eller duftende olier (f.eks. Eukalyptus eller æteriske olier), blegemiddel, alkohol eller produkter, der lugter stærkt (f.eks. Citrus) for at rengøre nogen af maske komponenterne. Nogle rengøringsprodukter kan beskadige masken, dens dele og deres funktion eller efterlade skadelige rester af dampe, der kan indåndes, hvis de ikke skylles grundigt.

Kan jeg vaske min maske og headgear i vaskemaskinen?

Nej, du skal vaske din maske og headgear med hånden.

Følg altid rengøringsinstruktionerne for din maske og brug mild sæbe. Nogle rengøringsprodukter kan beskadige masken, dens dele og deres funktion eller efterlade skadelige rester af dampe, der kan indåndes, hvis de ikke skylles grundigt.

Kan I anbefale en spray eller klud, der gør det nemmere at rengøre min maske?

CPAP Mask Cleansing Wipes er en hurtig, nem og praktisk måde at rengøre din maske på. Disse 100% bomuldservietter indeholder et uparfumeret rengøringsmiddel og aloe vera og er fri for alkohol og latex. De fås i en 62 stk. beholder til hjemmebrug eller i en kasse med 14 stk. individuelt indpakkede servietter til rejse.

Bemærk, at rengøringsservietter ikke erstatter regelmæssig rengøring. Som nævnt ovenfor skal du vaske dine maske komponenter og headgear i varmt sæbevand hver uge.

Kan jeg desinficere min maske?

Hvis du er den eneste person, der bruger din maske, behøver du ikke at desinficere din maske. Følg blot de detaljerede rengøringsinstruktioner, der er angivet i din maskebrugsanvisning. Ofte stillede spørgsmål indeholder grundlæggende instruktioner.

Vi anbefaler ikke at dele din maske med en anden person. Hvis du deler din maske, skal du bede dit behandlingsted om at få en anden maske.

Husk, at du ikke må bruge nogen midler, der indeholder eddike, blegemiddel, klor, alkohol, aromater, fugtighedscreme, antibakterielle stoffer eller duftende olier til at rengøre nogen del af maskesystemet eller luftslangen. Disse løsninger kan forårsage skade og reducere produktets levetid.

Hvad skal jeg gøre for at holde min maske i god stand?

Udover at regelmæssigt rengøre din maske, skal du holde din maske og komponenter uden for direkte sollys. At udsætte dele af systemet eller slangen for direkte sollys kan beskadige materialerne og resultere i forringelse.

Vi anbefaler, at du vasker dit ansigt før sengetid, ideelt med en pH-neutral sæbe, for at fjerne overskydende ansigtsolier. Du bør også undgå at bruge ansigtslotioner og cremer, hvor din maske kommer i kontakt med dit ansigt, da disse produkter kan forstyrre maskeforseglingen og potentielt forringe kvaliteten på din cushion over tid.

Du skal udskifte enhver del af din maske eller apparat, der har synlige tegn på forringelse, såsom revner, misfarvning eller flænger.

Det er nemt at downloade brugervejledningen til din maske. Vælg din maske fra de enheder, der er anført her, klik på “Support” -knappen på produktets side, og gå derefter til afsnittet “Download”.