Behandling af snorken | ResMed

Behandling af snorken

Snorken kan forstyrre søvnen for den, der snorker, og for personer omkring vedkommende. Det kan også være en advarsel om obstruktiv søvnapnø, en sygdom, der får folk til at holde op med at trække vejret i løbet af natten. Det er vigtigt at få hjælp til disse lidelser. Men bare rolig, både snorken og søvnapnø kan behandles!

Narval CC giver resultater

ResMeds Narval-tandskinne er en klinisk gennemtestet, specialfremstillet skinne til tænderne, der placeres i munden, mens du sover. Den er tynd, let, diskret og fri for metal. Den får højlydt snorken til at forsvinde hos 89 % af de berørte personer!1

En specialfremstillet tandskinne fra ResMed

Din Narval-tandskinne er specialfremstillet til dig ved hjælp af tandaftryk og avanceret CAD/CAM-teknologi (computerstøttet design og fremstilling).

Derfor passer den perfekt til din mund og er behagelig at have på. Du kan tale, drikke og åbne munden naturligt, når du har den på. Ud over at medvirke til, at du (og din partner) får en god nats søvn, reducerer Narval også OSA-symptomer og forbedrer livskvaliteten betydeligt. Den er også perfekt til rejser.

Hvordan fungerer Narval?

Narval er en tandskinne (mandibular repositioning device (MRD)), der holder din underkæbe en smule fremskudt, mens du sover. Det strammer det bløde væv og musklerne i de øvre luftveje op, så dine luftveje ikke blokeres under søvn, og det reducerer den vibration, der forårsager lyden af ​​snorken. Tandskinnen ligner en sportstandbeskytter og er specielt tilpasset din mund af en tandlæge.

 

snorken-svælg-kollapset-luftveje-blokeret

Uden Narval:
svælget er kollapset og luftvejene er blokeret

stop-snorken-med-narval

Med Narval:
svælget er åbent og luften strømmer frit

Fakta om Narval-behandling

Narval CC resulterede i, at højlydt snorken forsvandt fuldstændig hos næsten 9 ud af 10 brugere1

 

Let at vænne sig til

Det kan tage et par nætter at vænne sig til Narval CC, men det er lettere, end du tror. Hele 86 % af patienterne tager Narval CC på hver aften.1

 

Specialtilpasset

ResMed bruger computerunderstøttet design og fremstilling til at producere en tandskinne, der er skabt specielt til dig. ResMed er en af ganske få virksomheder, der bruger denne højteknologiske proces til tandskinner.

 

Også til søvnapnø

Næsten 80 % af de personer, der brugte Narval CC til at bekæmpe deres søvnapnø – inklusive dem med mere alvorlige tilfælde af obstruktiv søvnapnø – oplevede, at deres apnø-hypopnø indeks (AHI) faldt med mere end 50 %1

Hvordan får jeg en Narval-tandskinne?

Når din læge har hjulpet dig med at vælge MRD-behandling frem for PAP, skal en specialtandlæge afgøre, om du er egnet til Narval CC. Bed din læge om en henvisning, eller find en tandlæge med speciale i søvn.

Find ud af mere

Er det virkelig muligt at ’helbrede’ snorken? Og hvis du snorker, hvorfor er det så vigtigt at kende årsagen?

Find ud af mere

Får du nok kvalitetssøvn? Denne guide omhandler almindelige søvnproblemer, og hvordan man løser dem.

Download e-bog

Mange mennesker har søvnapnø, men de ved det måske ikke. Faktisk påvirker søvnapnø mere end 3 ud af 10 mænd og næsten 1 ud af 5 kvinder2, så det er mere almindeligt, end man skulle tro.

Find ud af mere

References:

  1. Vecchierini MF & al. A custom-made mandibular repositioning device for obstructive sleep apnoea-hypopnoea syndrome: the ORCADES study. Sleep Med. 2016 Mar;19:131-40. doi: 10.1016.
  2. Sleep-disordered breathing affects 34% of men and 17% of women aged between 30-70 Peppard et al. Increased Prevalence of Sleep-Disordered Breathing in Adults. Am J Epidemiol. 2013 (5.17).