AirCurve 11 ASV PaceWave adaptivt servo-ventilationsapparat | ResMed Danmark

AirCurve™ 11 ASV PaceWave

Adaptivt servo-ventilationsapparat (ASV)

AirCurve 11 ASV PaceWave leverer personlig ASV*-behandling til patienter med central søvnapnø, med eller uden obstruktiv søvnapnø. Apparatet er en brugervenlig PAP-løsning, der understøtter din behandling.

  • Et udklip af AirCurve 11 ASV PaceWave adaptivt servo-ventilationsapparat vist forfra.
  • Et udklip af AirCurve 11 ASV PaceWave adaptivt servo-ventilationsapparat vist fra højre side ovenfra.
  • AirCurve 11 ASV PaceWave-apparatet vist på et natbord, mens brugeren af apparatet sover, og der ligger en mobiltelefon ved siden af.
Et udklip af AirCurve 11 ASV PaceWave adaptivt servo-ventilationsapparat vist forfra.
Et udklip af AirCurve 11 ASV PaceWave adaptivt servo-ventilationsapparat vist forfra.
Et udklip af AirCurve 11 ASV PaceWave adaptivt servo-ventilationsapparat vist fra højre side ovenfra.
AirCurve 11 ASV PaceWave-apparatet vist på et natbord, mens brugeren af apparatet sover, og der ligger en mobiltelefon ved siden af.

Online funktioner, der hjælper dig godt i gang med din PAP-rejse

Et AirCurve 11 ASV PaceWave adaptivt servo-ventilationsapparat på et natbord sammen med en lampe, læsebriller og en bog.

Det kan føles udfordrende at skulle skifte til et nyt apparat eller starte på et andet behandlingsprogram. Heldigvis kan Air11-apparater hjælpe dig, uanset om du starter fra bunden eller skifter mellem apparater.

  • Instruktioner på skærmen og en Hurtig startvejledning gør det nemt at downloade myAir-appen og få adgang til Personal Therapy Assistant (PTA).
  • PTA guider dig gennem opsætning af apparatet og masken med klare, trinvise instruktionsvideoer.
  • Test Drive** er en funktion i PTA i myAir-appen. Den giver dig mulighed for at prøve behandlingen, før du starter på din første rigtige behandlingssession. Med Test Drive kan du gradvist afprøve forskellige trykniveauer, kontrollere din maskes forsegling og lære, hvordan du kan forbedre din maskes pasform, hvis det er nødvendigt.

 

Tilpasses dine vejrtrækningsbehov, så du opnår en komfortabel central søvnapnø-behandling

Et par i en seng med en tablet. Kvinden har en AirCurve 11 ASV PaceWave-maske på skødet. Masken er forbundet til apparatet på hendes natbord.
  • ASV PaceWave-algoritmen monitorerer din vejrtrækning, mens du sover og tilpasser løbende dit behandlingstryk for at sikre, at det leverer den trykstøtte, du har brug for på det rette tidspunkt.
  • Kontinuerlig lækagekontrol leverer et pålideligt behandlingstryk, så du nemmere kan føle dig tryg ved din behandling.
  • Climate Control omfatter fugteren HumidAir™ og den opvarmede luftslange ClimateLineAir™ (begge fås som valgfrit tilbehør) og er designet til at levere et konstant og behageligt temperatur- og luftfugtighedsniveau.

 

 

Hvad er de forskellige AirCurve 11 ASV PaceWave-tilstande?

ASV PaceWave-algoritmen behandler central søvnapnø og/eller blandet apnø og periodisk vejrtrækning ved at stabilisere din vejrtrækning og levere effektiv støtte, som er synkroniseret med dit naturlige vejrtrækningsmønster. Apparatet har to tilstande, afhængigt af hvordan dine obstruktive hændelser skal behandles:

Et blåt cirkelikon med tre buede linjer i midten, der symboliserer kontinuerligt lufttryk.

ASV med kontinuerligt tryk

ASV-tilstand

I PaceWave ASV-tilstand kan behandleren tilpasse det faste ekspiratoriske positive luftvejstryk (EPAP) til det optimale niveau, så dine luftveje holdes åbne.

Et rødt cirkelikon med to krydsede pile i midten, der symboliserer automatisk justering af tryk.

ASV med automatisk justering af tryk

ASVAuto-tilstand

I denne tilstand tilpasses trykket dit behov, vejrtrækning for vejrtrækning. Ved at behandle vejrtrækningsforstyrrelser med automatisk justering af det positive luftvejstryk (APAP) og blokering af de øvre luftveje med EPAP kan man ved hjælp af ASVAuto-tilstanden hurtigt stabilisere vejrtrækningen.

Persontilpasset støtte, så behandlingen kan komme godt i gang

Udklip af tre mobiltelefoner, der alle viser forskellige skærme fra ResMed myAir-appen.

Med Air11-apparatet kan du få adgang til support 24/7 via et virtuelt coaching-program i myAir-appen. Det tilbyder skræddersyede tips og gode råd, som kan hjælpe med at booste din selvtillid i forhold til ASV-behandling.

Appen giver dig også mulighed for at følge dine behandlingsfremskridt og registrere andre sundhedsdata (såsom antal skridt) og giver dig behandlingsmål, så du har nemmere ved at holde motivationen oppe.

Hvordan køber jeg dette produkt?

Kontakt vores kundeservice eller din lokale repræsentant for flere oplysninger om køb af produkter fra ResMed.

ResMed AirCurve 11 ASV PaceWave - ofte stillede spørgsmål

Adaptiv servo-ventilation Kort fortalt er det en specialiseret type PAP-apparat, der registrerer dine vejrtrækningsmønstre, mens du sover, og tilpasser det tryk, den leverer, tilsvarende, så din vejrtrækning er stabil hele natten.

Et adaptivt servo-ventilationsapparat (ASV) er et specialiseret apparat, der leverer et positivt luftvejstryk (PAP) og bruges til at behandle patienter med uregelmæssig vejrtrækning under søvn. ASV-apparater er særligt velegnede til personer med central søvnapnø (CSA), en type søvnapnø der opstår, når hjernen holder op med at sende signaler til de muskler, der styrer vejrtrækningen under søvn. Dette er mindre almindeligt end obstruktiv søvnapnø (OSA), som opstår, når luftvejene er blokeret under søvn, hvilket forårsager vejrtrækningsproblemer. Et ASV-apparat fungerer på den måde, at det måler dit vejrtrækningsmønster under søvn og tilpasser lufttrykket tilsvarende for at stabilisere din vejrtrækning.

CPAP-apparater (kontinuerligt positivt luftvejstryk) behandler primært OSA ved at hjælpe med at holde luftvejene åbne under søvn via en fast, konstant strøm af komprimeret luft, mens BiPAP-apparater leverer luft ved to forskellige tryk: et tryk når du ånder ind og et andet, når du ånder ud. ASV-apparater leverer også luft ved forskellige tryk, men de kan mere end det: de har en backup-respirationsfrekvens, som hjælper med at opretholde vejrtrækningen under centrale apnø-hændelser. Denne backup-respirationsfrekvens er personlig og baseret på løbende monitorering af personens vejrtrækningsmønstre.

Hvis du har en mere kompleks, uregelmæssig vejrtrækning under søvn, såsom kombineret OSA/CSA, TE-CSA, blandet apnø eller periodisk vejrtrækning, kan du have brug for mere end, hvad konventionelle PAP-apparater kan tilbyde. I dette tilfælde kan din læge beslutte, at et ASV-apparat er den rigtige behandling for dig. Bemærk, at denne type behandling kun bør påbegyndes efter konsultation med en læge.

ASV er kontraindiceret for nogle grupper af mennesker*, hvilket betyder, at denne behandling ikke er velegnet til alle – disse kontraindikationer er beskrevet i detaljer i brugervejledningen. Hvis du er interesseret i at starte eller skifte til ASV-behandling, skal du altid tale med din læge eller dit behandlingssted først.

Begge bruger ResMeds ASV PaceWave-algoritmen til at behandle central søvnapnø og/eller blandet apnø og periodisk vejrtrækning. I ASV-tilstand er det ekspiratoriske positive luftvejstryk (EPAP) fast og kan justeres manuelt af behandleren for at eliminere obstruktive hændelser (pauser i vejrtrækningen). Når apparatet er i ASVAuto-tilstand, justeres trykket automatisk, så der kun gives den mængde EPAP, der kræves for at holde patientens øvre luftveje åbne (dvs. deres evne til at trække vejret) og/eller forhindre obstruktive hændelser.

Det er vigtigt at rengøre og vedligeholde dit AirCurve 11 ASV PaceWave-apparat, så din behandling forbliver effektiv. Din brugervejledning indeholder detaljerede instruktioner om rengøring og vedligeholdelse.

Relaterede produkter

Motiverende app, der giver dig nem adgang til dine søvndata, samt how-to-videoer, opmuntrende beskeder og meget mere.

Læs mere

Opvarmet luftslange designet til at give dig en konstant temperatur og fugtighed og behagelig søvn til Air11-apparater.

Læs mere

Integreret opvarmet fugter til at modvirke tørhed og overbelastning, til Air11-apparater.

Læs mere

I brugervejledningerne kan du finde relevante oplysninger vedrørende eventuelle kontraindikationer, advarsler og forholdsregler, der skal tages højde for før og under brugen af produkterne.

*ASV-behandling er kontraindiceret hos patienter med kronisk, symptomatisk hjertesvigt (NYHA 2-4) med reduceret venstre ventrikels uddrivningsfraktion (LVEF ≤ 45 %) og moderat til svær dominerende central søvnapnø.
**Tryktilpasningsfunktionen (‘Test Drive’) er den samme på tværs af alle Air 11-apparater og tilbyder en brugeroplevelse, der ligner CPAP/APAP-behandling.

Indhold sidst opdateret: 04/2024.