Opstart på MRD-behandling | ResMed

MRD-behandling mod snorken og OSA

Nogle patienter har svært ved at vænne sig til CPAP-behandling, selv med en fantastisk maske og et apparat af høj kvalitet. Heldigvis findes der et gennemtestet, effektivt alternativ til CPAP for patienter med mild til moderat OSA eller som en yderligere mulighed for patienter med svær OSA.1 Det er en Narval-tandskinne.

Hvordan virker MRD-behandling?

Tandskinnen (MRD) er specialfremstillet til din mund, som du bruger, når du sover. Den holder underkæben fremme for at øge pladsen bag tungen og holde det bløde væv og musklerne i de øvre luftveje åbne. Det mindsker vibrationerne og forhindrer dine luftveje i at blive blokeret.

snorken-svælg-kollapset-luftveje-blokeret

Uden Narval: svælget lukker og luftvejene blokeres

stop-snorken-med-narval

Med Narval: svælget er åbent og ingen blokering af luftvejene

Stor tilfredshed hos patienterne

Der findes to typer tandskinner på markedet: de specialfremstillede som Narval CC og nogen af termoplast, som patienterne selv skal tilpasse. En nylig sammenlignende undersøgelse viste, at en specialfremstillet tandskinne reducerer snorken dobbelt så effektivt som ikke-specialfremstillede tandskinner i termoplast.2 Der er højere compliance – 94 % i forhold til 69 %2 – og patienterne er mere tilbøjelige til at vælge den specialfremstillede løsning (82 %).2

high-patient-satisfaction-stop-snoring

Hvad er fordelene ved effektiv MRD-behandling?

Det er ved klinisk test påvist, at ResMeds Narval-tandskinne er en effektiv behandling af snorken og mild til moderat obstruktiv søvnapnø (OSA). 3 fakta om Narval:

Snorken forsvinder

Faktisk forsvinder snorken hos næsten 90 % af dem, der bruger den.1
Med en pålidelig måde at undgå snorken på sover du bedre, det har en positiv indvirkning på dit forhold og hjælper dig med at føle dig mere sikker.

Reduktion af OSA-symptomer

Narval reducerer også OSA-symptomerne markant og forbedrer livskvaliteten: to tredjedele af OSA-patienterne føler sig ikke længere trætte i løbet af dagen, når de begynder at bruge Narval.1

Forbedrer livskvaliteten

Med en effektiv tandskinnebehandling af din søvnapnø, kommer du også til at nyde andre fordele, herunder et bedre helbred, en sundere kropsvægt, et mere positivt humør, mere energi i dagtimerne, bedre forhold til andre mennesker og en lavere risiko for ulykker.

Hvad kan du forvente, når du vælger Narval CC

Du har valgt Narval CC™ til at hjælpe dig med at komme din snorken til livs og reducere de voldsomme apnøer, der efterlader dig træt og ugidelig – tillykke! Du er påbegyndt rejsen mod et bedre helbred. Nedenfor har du en kort tjekliste med milepæle på din vej:

Du skal være screenet for søvnapnø, og kende dit AHI (apnø-hypopnø-indeks). En optimal løsning forudsætter den rette diagnose. Og det er den eneste måde at måle fremgang på.

Find en tandlæge med erfaring inden for behandling af snorken.  Du kan bede din søvnlæge om en henvisning, henvende dig direkte til Søvnlab.dk eller kontakte os for at få hjælp.

Overordnet set skal du til tandlægen med henblik på en undersøgelse af munden og få lavet et tandaftryk. Derefter skal du have tandskinnen tilpasset og justeret.

Når din Narval CC-tandskinne er fuldstændig tilpasset, skal du bruge den mest muligt for at opnå det bedste resultat.

Kom igen efter 3-6 måneder for at finde ud af, hvordan du reagerer på behandlingen. Du skal måske have justeret din Narval CC-tandskinne for at sikre, at den fortsat giver optimal balance mellem behandlingseffekt og komfort. Derefter skal du gå til årlige kontrolbesøg som hos andre sundhedsudbydere.

Hvorfor skal jeg vælge en Narval-tandskinne?

Narval er en klinisk testet, non-invasiv behandling mod kronisk, højlydt og generende snorken. Den er specialfremstillet til den enkelte ved hjælp af CAD/CAM-teknologi, så den passer præcis til din mund. Den er lille, diskret og nem at bruge (også på ferien). Du kan tale, drikke og åbne munden helt naturligt, når du har den på. Den er fremstillet af et kompositmateriale uden metal, latex og bisphenol A for at minimere risikoen for allergier. Og den er ekstremt stærk, så du kan bruge den, selv om du skærer tænder, når du sover.

narval-tandskinne-snorken-løsning

Find ud af mere

Find ud af mere ved at se patienter, der deler ud af deres personlige erfaringer med behandlingen af søvnapnø. De taler om fordele og ulemper og kommer med deres tips til en vellykket CPAP-behandling.

Hør deres historier

Hvis du mener, at du har risiko for at få søvnapnø, så kan du blive testet. Hvis du bliver diagnosticeret med søvnapnø, så er der ingen grund til bekymring: behandlingen er enkel og kan forbedre din livskvalitet drastisk.

Find ud af mere

Få mere at vide om behandling af søvnapnø, og hvad du kan forvente efter en diagnose.

Find ud af mere

References:

  1. Vecchierini MF & al. A custom-made mandibular repositioning device for obstructive sleep apnoea-hypopnoea syndrome: the ORCADES study. Sleep Med. 2016 Mar;19:131-40. doi: 10.1016. 
  2. Vanderveken et al. Comparison of a custom-made and thermoplastic oral appliance for the treatment of mild sleep apnoea. Am J Respir Crit Care Med. 2008; 178 (2):197-202.