At rejse med dit CPAP-apparat | ResMed

At rejse med dit CPAP-apparat

Uanset om det drejer sig om en ferie eller en forretningsrejse, kan det at rejse være trættende – især, hvis du ikke har din CPAP-behandling til at sørge for, at du får en god nats søvn.
Det er vigtigt at fortsætte din behandling på ferien. Bliv ved med at læse for nyttige tips og værktøjer til pakning og rejse med din CPAP-behandling. God tur!

Forberedelser til en ferie

Uanset om du skal på camping, på biltur eller rejse til et andet kontinent, indeholder denne korte video nyttige oplysninger om transport og brug af dit apparat, mens du er på farten.

Sov godt og nyd rejsen

Vores gratis e-bog om at rejse med CPAP er fuld af praktiske oplysninger. Fra tog til fly og campingvogne – vi mener, at vi har det hele med. Download den nu, og begynd at drømme om din næste rejse med god søvn.

Søvn, snorken og søvnforstyrrelser
ResMed-ebog-5-rejse-med-CPAP-behandling-forside
Har du planer om at tage på krydstogt eller rejse med tog eller bus?
ResMed-ebog-5-rejse-med-CPAP-behandling-forhåndsvisning-a
Huskeliste til rejser
ResMed-ebog-5-rejse-med-CPAP-behandling-forhåndsvisning-b

CPAP-rejsetips

Hvad skal du vide, inden du tager afsted?

Noter nyttige oplysninger

 • Et brev fra din læge, der bekræfter, at du har brug for PAP-behandling. 
 • Et notat om dit behandlingstryk, masketype og maskestørrelse. 
 • Kontaktoplysninger til din læge, leverandør af udstyr og behandlingssted. 
 • Oplysninger om sundhedsforsikring, herunder policenummer og forsikringsselskabets kontaktoplysninger. 
 • ResMeds FAA Air Travel Compliance Letter, så du kan tage dit apparat med dig gennem sikkerhedskontrollen i lufthavnen og videre på flyet. 

icon-circle-battery

Kontroller, at du har strøm

 • Mindst to uger før du skal flyve, skal du bede flyselskabet om tilladelse til at bruge dit apparat ombord på flyet. Hvis de giver en skriftlig tilladelse, skal du huske at medbringe en kopi af brevet/e-mailen. 
 • Hvis du rejser om natten med andre transportmidler (f.eks. tog), skal du kontakte rejsearrangøren eller rejsebureauet på forhånd for at spørge, om der er mulighed for at få strøm til dit apparat. 
 • Kontroller, om du får brug for en speciel strømadapter til dit apparat på flyet eller i andre transportmidler, og husk at pakke den! ResMed tilbyder konvertere, så du kan bruge dit apparat med en 12V eller 24V jævnstrømskilde i en bil, båd eller et andet sted med et egnet batteri. Har du brug for en i dag? Besøg vores webshop. 
 • Hvis du ikke kan få en strømforsyning, der passer, kan du overveje at bruge en batteripakke i stedet. 

icon-circle-airplane

Medbring passende reservedele

 • Pak en ekstra maskecushion, da det kan være svært at finde en, der passer, i udlandet.
 • Tag rejseservietter med, så du kan holde masken og udstyret rent under rejsen.

 

Vær opmærksom på befugtningen

 • Brug IKKE en standard-fugter på et fly. Ved turbulens kan der blive spildt vand, som kan beskadige apparatet. Det vandfri AirMini Humid X-system
 • Sørg for, at der ikke er vand i luftfugteren, når du pakker den.

Relaterede produkter

Med en vægt på 300 g og en længde på 14 cm giver AirMini dig den behandlingsoplevelse, du forventer fra ResMed – i en komplet pakke, der kan tilpasses din livsstil.

Læs mere

Til at drive et AirSense 10- eller AirCurve 10-behandlingsapparat eller en Lumis-ventilator fra en 12V eller 24V jævnstrømskilde, f.eks. et bil- eller bådbatteri.

Læs mere

Fortsæt din behandling, mens du er på farten. De robuste og pæne rejsetasker til vores apparater og ventilatorer yder beskyttelse og sikrer let adgang.

Læs mere