Rejs med dit udstyr

Kan jeg tage mit udstyr med på ferie?

At rejse med dit udstyr er nu gjort nemmere, takket være ResMed’s apparat-teknologi.

Udviklet til at være letvægt og nemme at transportere. ResMed’s apparater og masker vil bevise, at være lette at rejse med, uanset hvor du skal hen. De fleste ResMed apparater kan bruges overalt i verdenen, i naturen og endda på flyet. Dette gør rejsen med dit udstyr mere afslappet, komfortabelt og nemt. Lige som det skal være!

Passer til friluftslivet

Nu kan du fortsætte med nyde naturen selv med dit ResMed apparat.

Vi tilbyder converter til vores udvalg af apparater. Med en converter kan du, bruge dit apparat fra en 12V eller 24V DC strømforsyning i en bil, båd eller andet køretøj der har et egnet batteri.

De fleste af vores apparater kan bruges med et eksternt batteri, ResMed Power Station (RPS) II. Derudover har Astral sit eget eksterne batteri, og tilbyder derved endnu mere fleksibilitet. Så har du friheden til at gå oftere ud, uden at afbryde din behandling. Vores batteri guide giver detaljeret teknisk information om brug af dit udstyr med alternativ strømkilde. Bemærk venligst at du altid skal henvise til brugervejledningen af dit apparat for specifikke instruktioner.

Perfekt til flyrejser

Nu er der ingen grund til at din behandling skal holde dig fra at flyve og få en god nattesøvn. Takket være det transportable og bekvemmelige søvnapnø udstyr fra ResMed, er der ingen grænser, når du gerne vil ud og opleve verdenen.

Før du rejser med dit behandlingsudstyr, skal du:

 • Senest to uger før din rejse, skal du have en godkendelse fra flyselskabet om at bruge dit apparat på flyet (hvis din godkendelse er i form af brev, tag en kopi med dig).
 • Sørg for at sidde tæt på en strømkilde på flyet. I tilfælde af der ikke findes nogen, kan RPS II benyttes.
 • Bekræft den type strømledning eller adapter, der bruges på flyet
 • Medbring et brev fra din læge, der bekræfter dit behov for positiv luftsvejstrykbehandling.
 • Medbring en kopi af ResMed’s FAA flyrejse dokument (in English, in Spanish, in Portuguese) til ResMed apparater
 • Pak den korrekte adapter til det land du rejser til, da strømforsyningerne er forskellige i hvert land. Adaptere kan købes i de fleste elektronik- og isenkrambutikker samt i lufthavnen.
 • Sørg for, at der ikke er vand i fugtkammeret før det fjernes fra apparatet og pakkes ned.
 • De fleste ResMed apparater kan automatisk justere og tilpasse for ændringer i højden, og køre på stort set alle strømforsyninger i verden med en passende adapter.
 • Husk, at du kan bruge dit apparat på flyet, men ikke din fugter, da flyturbulens øger risikoen for vandudslip og beskadigelse af apparatet.
 • Dit hotelrum har muligvis ikke en stikkontakt i nærheden af sengens hovedgærde, så pak en forlængerledning så du kan bruge apparatet og masken, komfortabelt.

Følgende information bør altid være tilgængeligt:

 • Dit behandlingstryk
 • Din maske type og størrelse
 • Kontaktoplysninger på leverandøren af udstyret og din behandler
 • Oplysninger på din sundhedsforsikring
 • Din læges oplysninger
 • En kopi af ResMed positive airway pressure device travel letter som hjælp til at få apparatet igennem sikkerhedskontrollen og på flyet

De fleste af disse instruktioner gælder også for ventilatorer, men du bør altid kontakte din behandler for specifikke instruktioner og hensynstagen.

At rejse med søvnapnø FAQs

Kan mit apparat køre på 400Hz strømforsyningen på flyet?

Ja! Selvom typeskiltet på apparatet anføre 50-60Hz, er strømforsyningen med omskifter i strøm generatoren kompatibel med 110 volts 400Hz strømforsyning på flyet.

Skal jeg have justeret mit apparat, hvis jeg skal rejse i høje højder?

Mens de fleste af vores apparater automatisk udligner for ændringer i højere højde, kan nogle af de lette apparater kræve manuel justering. Hvis der ikke foretages nogen justeringer, kan den levere mindre effektiv behandling. Kontakt venligst din lokale behandler for at få flere oplysninger.

Vil scannerne i lufthavnens sikkerhedskontrol påvirke mit apparat?

Nej, scannerne vil ikke påvirke dit apparat. Dog kan det godt være, at sikkerhedspersonalet vil se din lægeerklæring på, at du medbringer medicinalt udstyr. Så opbevar det praktisk!

Skal jeg medbringe mit apparat, hvis jeg skal indlægges?

Ja. Hvis du skal have en operation, er det meget vigtigt du informerer både kirurgen og narkoselægen, at du er diagnosticeret med obstruktiv søvnapnø (OSA) og er i behandling med positiv luftsvejstrykbehandling.