Vedligeholdelse af dit udstyr

Det-vasker-og-vedligeholder-deres-udstyr-i-en-vask

Hvor ofte bør jeg rengøre min maske? Hvordan skal jeg ordne resten af mit udstyr?

Vedligeholdelse og pleje af dit behandlingsudstyr er afgørende for, at du kan få mest muligt ud af din behandling..

 

Maske pleje

Rengøring

Du ved det måske ikke, men med tiden frigiver din hud ansigtsolier, som kan reducere kvaliteten og ydeevnen af både din forsegling og maske. Så efter at have brugt din maske, skal du rengøre din maske grundigt for at fjerne eventuelle ansigtsolier.

Rengør cushion på din maske hver morgen efter at have brugt den om natten. På den måde får du en ren og tør maske, klar til brug, til din næste behandling. Rengøring af din maske fjerner også ansigtsolier for at optimere din maskes forsegling.

For at rengøre din maske, håndvask hver dag med mild sæbe. Undgå hårde rengøringsmidler der kan beskadige masken, eller efterlade skadelige rester. Lad lufttørre væk fra direkte sollys.

For mere information om, hvordan du rengøre og plejer din maske, henvises til din maskes Brugervejledning.

 

Vedligeholdelse af apparat

For at kunne levere konsekvent behandling af høj kvalitet skal dit apparat være godt vedligeholdt. Et blokeret luftfilter kan påvirke det tryk, der leveres til dig. Det er vigtigt, at regelmæssigt undersøge luftfilteret for huller eller støvopbygning. Se i din brugervejledning for specifikke anbefalinger eller spørg sundhedspersonalet om, hvor ofte du skal vedligeholde din enhed.

 

Vedligeholdelse af fugter

Vedligeholdelse af din fugter er vigtig for at opnå effektiv behandling og forhindre opbygning af bundfald.

Efter hver brug anbefaler vi, at vandbadet vaskes med et mildt rengøringsmiddel og varmt vand. Derefter skal det skylles grundigt og lufttørre væk fra direkte sollys. Karret bør også kontrolleres en gang om måneden for slitage og forringelse. Hvis en komponent er revnet eller bliver uklar eller hullet, skal karret udskiftes.

Bemærk venligst at disse rengørings oplysninger kun er et resumé. For mere detaljeret information henvises til produktets brugervejledning.

Udskiftning

Det er vigtigt at udskifte din maske regelmæssigt for at sikre, at du opretholder en komfortabel og effektiv behandling hver aften.

Indikationer til at hjælpe dig med at vide, det kan være på tide at udskifte din maske (eller dele heraf), hvis du:

  • skal stramme stropperne ofte
  • bemærker at masken at mistet sin elasticitet
  • føler din behandling er mindre effektiv end normalt
  • synes at cushion stadig er meget fedtet efter rengøring

Se mere om brugen af Ozone-apparater med ResMed produkter.

Mere behandling og vedligeholdelse

Rejs med dit udstyr
Alt hvad du behøver at vide om at rejse med dit behandlingsudstyr, fra at bruge en universal strømforsyning til højdejustering.
ResMed garanti oplysning for alle produkter
Leder du efter ResMed's garanti oplysninger på din maske, CPAP-apparat eller andet ResMed-produkt? Find svarene på dine garanti spørgsmål
Følg op på din behandling
Med din igangværende behandling og udstyr der er sat op, er det sidste vigtige skridt i dette forløb, opfølgning af din behandling. Her er hvad du behøver at vide.