Behandlingsmuligheder for obstruktiv søvnapnø (OSA)

Behandlingsmuligheder for obstruktiv søvnapnø (OSA) omfatter følgende:

  • Tre former for behandling med positivt luftvejstryk (PAP)
  • Behandling med oral enhed
  • Alternativ behandling

Fortsæt læsningen for at finde den bedste behandling til din patient.

Behandling med positivt luftvejstryk (PAP)

Behandling med positivt luftvejstryk er den mest effektive behandling af obstruktiv søvnapnø (OSA). Ved at skabe en “pneumatisk skinne” til den øvre luftvej forhindrer PAP-behandlingen det bløde væv i den øvre luftvej i at indsnævres og falde sammen. Trykluft sendes fra en behandlingsenhed gennem en luftslange og en maske til den øvre luftvej.

Patienter med svær søvnapnø bliver i stand til at opleve afslappende søvn med behandling med positivt luftvejstryk. Få mere at vide om PAP-behandlingstyperne herunder.

CPAP, APAP og bi-level-behandling

Behandling med positivt luftvejstryk kan gives på flere forskellige måder:

  • Vedvarende positivt luftvejstryk (CPAP): trykluft med et fast tryk
  • Behandling med automatisk positivt luftvejstryk (APAP): automatisk justerede luftniveauer baseret på en patients vejrtrækning (velegnet til patienter med REM-relateret søvnapnø, positionel apnø eller patienter, som ikke overholder standard CPAP-behandling)
  • Bi-level behandling: højere inspiratorisk tryk og lavere eksspiratorisk tryk (relevant for visse patienter med manglende overholdelse)

Få flere oplysninger om ResMed-enheder, der bruger CPAP-, APAP- og bi-level-behandling.

Alternative behandlingsmuligheder

Operation er også en mulighed til behandling af obstruktiv søvnapnø (OSA), selv om der følger dermed forbundne risici og komplikationer med. Uvulo-palato-pharyngoplastik (UPPP), den mest almindeligt udførte kirurgiske procedure for OSA i USA, er effektiv til at reducere snorken i begyndelsen. I det lange løb kurerer UPPP snorken hos 46% til 73% af patienter, som har fået foretaget operationen1.

Risici ved ubehandlet OSA

Ubehandlet obstruktiv søvnapnø (OSA) kan føre til en mængde komplikationer og alvorlige helbredsrisici. At finde den rigtige behandling for din patient forbedrer overholdelsen og formindsker de dermed forbundne risici.

Reference:

  1. Kashima ML (2007). Selected disorders of the nose and throat: Epistaxis, snoring, anosmia, hoarseness, and hiccups. In NH Fiebach et al., eds., Principles of Ambulatory Medicine, 7th ed., pp. 1849–1864. Philadelphia: Lippincott Williams and Wilkins.

Mere om søvnforstyrret vejrtrækning

Almindelige symptomer på SDB
Det første tegn på en søvnforstyrrelse er snorken, selvom mange patienter ikke vil identificere det som et tegn på noget mere alvorligt. Der er også andre almindelige symptomer.
Typer af søvnforstyrret vejrtrækning
ResMed forklarer forskellene mellem tre typer af søvnforstyrret vejrtrækning (SDB): Obstruktiv Søvnapnø (OSA), Central Søvnapnø (CSA) og blandet eller kompleks søvnapnø.