Leightans CPAP-behandlingshistorie | ResMed

Leightans historie om behandling for søvnapnø

leightan-cpap-historier-fra-soevn-apnoe-patienter

“CPAP-behandlingen har ændret mit liv. Nu får jeg en hel nats søvn og tager altid mit apparat med mig på ferie.” — Leightan 

Livet forud for CPAP-behandlingen 

For godt syv år siden vågnede Leightan op med hovedpine næsten hver morgen. Hovedpinen forsvandt i løbet af dagen og var ikke videre slem. Leightan havde svært ved at holde sig vågen om dagen, men da han samtidig havde meget travlt på jobbet, regnede han med at trætheden nok bare skyldtes stress og stressrelateret søvnløshed. Han havde på intet tidspunkt overvejet, at han kunne lide af søvnapnø. Faktisk kendte han på dette tidspunkt slet intet til sygdomsbilledet søvnapnø.

Hans kone arbejder på det lokale sygehus, og en dag på jobbet spurgte en kollega bekymret ind til hendes helbred – hun så nemlig fuldstændig udmattet ud. Hans kone fortalte kollegaen, at hun havde svært ved at sove. Hendes mand stoppede ofte med at trække vejret om natten, og hun turde ikke sove før han genoptog vejrtrækningen. Lige når hun så var ved at døse hen, stoppede hans vejrtrækning igen. Sådan fortsatte det hele natten, og når vækkeuret ringede om morgenen havde hun derfor slet ikke fået sovet.

Hendes arbejdskollega nævnte med det samme søvnapnø, og Leightans kone fik derefter sendt sin mand afsted til lægen for at blive undersøgt. Undersøgelsesresultatet talte sit tydelige sprog: “akut til svær apnø”. Leightan blev straks henvist til en søvnspecialist for nærmere udredning.

Her er Leightan i dag

Leightan og hans kone mødtes med en søvnspecialist, der fortalte om søvnapnø og de forskellige behandlingsmuligheder. Søvnspecialisten viste ham nogle forskellige apparater og lod ham prøve flere forskellige masker på. Valget faldt til sidst på ResMed S8 AutoSet med nasalmaske, som han fik med hjem med det samme.

I starten havde Leightan svært ved at holde sin mund lukket, men søvnbehandleren havde heldigvis forskellige tips og råd parat. Siden da er alt gået glat.

Leightan får en god nats søvn hver nat og rejser aldrig uden sit søvnapparat, også selvom det kun er en enkelt nat. For nylig fik han til sin begejstring et nyt og endnu bedre apparat, en ResMed S9 AutoSet, der er en opgradering af hans ResMed S8.

  • Hjemby: Port Hardy, British Columbia, USA 
  • Symtomer: hovedpine, udmattelse 
  • År i behandling: 7
  • Masketype: Fullface
  • Hobbyer: At læse, computer og rejser

Flere patienthistorier

 “Jeg har fået så meget mere energi, hvilket jeg især mærker når jeg underviser om aftenen eller lægger vejen forbi træningscentret. CPAP-behandlingen har ændret mit liv.” 

Læs mere

“Jeg har fået så meget mere energi i hverdagen, forskellen fra før til nu er helt utrolig. Mit blodtryk har stabiliseret sig. Nu kan jeg lege med mine børn uden at blive træt. 

Læs mere

“Søvn er altafgørende for vores sundhed – og sygdom. Hvis du har svært ved at vænne dig til dit PAP-system, er det en god ide at snakke med nogen som har været hele processen igennem. Det kan gøre en kæmpe forskel!” 

Læs mere