Mary Jos PAP-behandlingshistorie | ResMed

Mary Jos historie om behandling for søvnapnø

mary-jo-cpap-historier-fra-soevn-apnoe-patienter

 “Første gang jeg brugte CPAP, vågnede jeg op uden hovedpine. Snart var jeg heller ikke længere nødt til at tage en lur, så snart jeg kom hjem. Det var helt fantastisk.” —Mary Jo 

Livet forud for CPAP-behandlingen

Mary Jo er mor til to og har et krævende job som skoleadministrator. At hun var fuldstændig udkørt hver dag opfattede hun som normalt for en travl mor. Så snart hun var kommet inden for døren, var hun nødt til at tage en lur. Da hun også begyndte at få kroniske migræneanfald hver dag, henvendte hun sig til sidst til en neurolog. Denne henviste hende til en søvnundersøgelse. Søvnundersøgelsen viste, at Mary Jo led af svær søvnapnø. Hendes søvnlæge anbefalede hende at starte CPAP-behandling med det samme.

Mary Jo havde meget svært ved at vænne sig til tanken om et liv som CPAP-patient. Hun lod sig dog overtale til at give CPAP-apparatet en chance, da en kollega på skolen fortalte hende om sin far, der havde haft stor glæde af behandlingen.

Her er Mary Jo i dag

Allerede første gang Mary Jo prøvede CPAP-apparatet på søvncentret, vågnede hun som noget nyt op helt uden hovedpine. Efter at hun kom hjem tog det dog godt to uger for hende at vænne sig til behandlingen. Under den første uge blev hun ved med at rive masken af i søvne. Lidt efter lidt lykkedes det hende at beholde masken på i længere tid ad gangen. Snart hørte de daglige hovedpineanfald fortiden til, det samme gjaldt behovet for en middagslur efter arbejde.

I dag har Mary Jo mere energi i hverdagen end nogensinde før. Udover at passe sin familie og karriere, er hun også begyndt at dyrke cykelsport. Når Mary Jo besøger sin familie, tager hun altid sit CPAP-apparat med sig. Ifølge Mary Jo er det blevet meget nemmere at tage sit CPAP-apparat med i bilen eller flyet. Mary Jo føler sig overbevist om, at kollegaens støtte var udslagsgivende for hendes beslutning om at give CPAP-behandlingen en chance. Derfor er det ifølge Mary Jo meget vigtigt at støtte sine nærmeste under behandlingen.

  • Hjemby: Wallingford, Pennsylvania, USA
  • Symptomer: Udmattelse, kroniske migræneanfald hver dag 
  • År i behandling: 2
  • Masketype: Nasalpudemaske
  • Hobbyer: Cykelsport, rejser, familiebesøg

Flere patienthistorier

 “Jeg har fået så meget mere energi, hvilket jeg især mærker når jeg underviser om aftenen eller lægger vejen forbi træningscentret. CPAP-behandlingen har ændret mit liv.” 

 

Læs mere

“Jeg har fået så meget mere energi i hverdagen, forskellen fra før til nu er helt utrolig. Mit blodtryk har stabiliseret sig. Nu kan jeg lege med mine børn uden at blive træt..” 

Læs mere

“CPAP-behandlingen har ændret mit liv. Nu får jeg en hel nats søvn og tager altid mit apparat med mig på ferie.”

Læs mere