Orvilles PAP-behandlingshistorie | ResMed

Orvilles historie om behandling for søvnapnø

orville-cpap-historier-fra-soevn-apnoe-patienter

“Søvn er altafgørende for vores sundhed. “Hvis du har svært ved at vænne dig til dit PAP-system, er det en god ide at snakke med nogen som har været hele processen igennem. Det kan gøre en kæmpe forskel!” — Orville 

Livet forud for PAP-behandlingen

“Jeg vidste ikke at jeg led af søvnapnø, før jeg pludselig faldt om i stuen,” fortæller Orville hovedrystende. Orville blev indlagt til nærmere undersøgelse, og heldigvis for ham var laboratorieteknikeren på hospitalet tilfældigvis også leder af et søvnlaboratorium. Teknikeren kørte en elektroencefalografi (EEG) på Orville for at måle hjernens elektriske signaler og finde årsagen til hans kollaps. Efter endt undersøgelse fik Orville at vide, at han muligvis havde en søvnforstyrrelse og burde få foretaget en søvnundersøgelse.

Under søvnundersøgelsen havde Orville 37 hændelser i timen.  Han blev diagnosticeret med svær søvnapnø og fik ordineret behandling med et bilevel PAP-apparat. Orville var lettet over at få en diagnose, men havde svært ved at vænne sig til PAP-behandlingen. “Heldigvis var både mine venner og min familie fantastisk gode til at støtte mig.” 

Her er Orville i dag

Orvilles vedholdenhed betalte sig. Han har vænnet sig til den nye og mærkelige fornemmelse af at sove med noget henover ansigtet om natten. Han har lært at anbringe masken korrekt, og PAP-behandlingen er i dag blevet ren rutine. Resultaterne lod da heller ikke vente længe på sig. Efter et par ugers behandling var Orvilles koncentrationsevne markant forbedret. Han fik meget mere energi – faktisk så meget, at han besluttede sig for at vænne tilbage til skolebænken og efteruddanne sig inden for respirationsbehandling. Hans mål? At arbejde med søvnapnøpatienter.

I dag holder han ofte foredrag for søvnapnø-støttegrupper. “Behandlingen har haft en positiv effekt på alle aspekter af min tilværelse,” forklarer han. “Det gælder både på det personlige plan samt i forhold til min karriere og min fysiske sundhedstilstand. Alle mine venner og min familie har bemærket forandringen: jeg har fået så meget mere energi og er blevet meget mere opmærksom i hverdagen.”

  • Hjemby: Northern, New Jersey, USA 
  • Symptomer: Snorken, udmattelse, besvimelse
  • År i behandling: 9
  • Masketype: Fullface
  • Hobbyer: Radio, frivillig brandmand, modeltog 

Flere patienthistorier

 “Jeg har fået så meget mere energi, hvilket jeg især mærker når jeg underviser om aftenen eller lægger vejen forbi træningscentret. CPAP-behandlingen har ændret mit liv.” 

Læs mere

“Første gang jeg brugte CPAP, vågnede jeg op uden hovedpine. Snart var jeg heller ikke længere nødt til at tage en lur, så snart jeg kom hjem. Det var helt fantastisk.” 

Læs mere

“CPAP-behandlingen har ændret mit liv. Nu får jeg en hel nats søvn og tager altid mit apparat med mig på ferie.”

Læs mere