Rengøring af fugtere

Regelmæssig vedligeholdelse og rengøring holder en fugter i god, velfungerende stand og hjælper patienterne til at nyde en friskere behandlingsoplevelse. Find svar på ofte stillede spørgsmål om rengøring af fugtere her.

 

Spørgsmål: Hvor ofte bør min patient rengøre fugterens vandbeholder?

Hver brugervejledning til fugtere indeholder anvisninger til rengøring af den konkrete type enhed og dens komponenter. Generelt bør vandbeholderen vaskes hver dag i varmt vand med et mildt vaskemiddel, derefter skylles grundigt med rent vand og stilles til tørre væk fra direkte sollys. Hver måned bør vandbeholderen undersøges for slitage og nedbrydning og udskiftes, hvis en komponent er revnet, uklar eller hullet.

Patienterne bør ikke bruge noget af følgende til at rengøre deres fugtere, da disse opløsninger kan gøre skade og nedsætte produktets levetid:

  • Blegemiddel, klor-, alkohol- eller ammoniakbaserede opløsninger
  • Fugtende, antibakterielle eller glycerinbaserede sæber
  • Vandblødgøringsmiddel og ikke-godkendte afkalkningsmidler

Som en hjælp er her rengøringsanvisningerne til ResMeds opvarmede fugter:

Hver dag 

  1. Vask det aftagne beholderlåg, pladen og bunden i varmt vand med et mildt vaskemiddel.
  2. Skyl grundigt med rent vand, og lad delene tørre væk fra direkte sollys.

Hver måned

  1. Tag forseglingen til flipdækslet af sliplåget, og vask det i varmt vand med et mildt vaskemiddel.
  2. Aftør den udvendige del af fugteren med en fugtig klud og et mildt vaskemiddel.

Bemærk venligst, at det aftagne beholderlåg, pladen og bunden også kan vaskes i en opvaskemaskine med programmet til sarte dele eller glas (kun øverste hylde). Hvide pulveraflejringer i vandbeholderen kan fjernes ved hjælp af en opløsning af en del husholdningseddike til 10 dele vand.

 

Hvor ofte bør mine patienter rengøre deres ClimateLine eller SlimLine slanger? Hvordan skal de rengøres?

Se venligst detaljerede anvisninger til rengøring i slangevejledningen.

I almindelighed bør luftslangerne fjernes hver dag ved at trække i fingergrebene på manchetten. Hæng slangerne op på et rent, tørt sted indtil næste anvendelse.

Bemærk venligst:

  • Luftslanger bør ikke hænges ud i direkte sollys, da de kan blive hårdere med tiden og til sidst kan knække.
  • Luftslanger bør ikke vaskes i en vaskemaskine eller opvaskemaskine.

Hver uge bør patienterne tage luftslangerne af deres behandlingsapparat og maske ved at trække i fingergrebene på manchetten og derefter vaske luftslangerne i varmt vand med et mildt vaskemiddel. De bør skylle slangerne grundigt, hænge dem op på et rent, tørt sted og lade dem tørre. De bør forbinde luftslangerne med luftudgangen og masken næste gang, de bruger enheden.

Hvis du har flere spørgsmål om rengøring af fugtere og tilbehør, bedes du kontakte din behandler.

 

Hvordan skal jeg desinficere fugteren, når den bruges i miljøer med mange patienter?

ResMed har anbefalet og valideret procedurer til rengøring og desinficering af opvarmede fugtere til brug for flere patienter i et søvnlaboratorium, en klinik eller et hospital. Se venligst disse anvisninger i vores ResMed desinficeringsvejledning til fugter.

Desinficeringsprocesserne varierer dog regionalt. Som følge heraf bør hver sundhedsfacilitet konsultere sine egne procedurer, før anvisningerne i denne vejledning udføres.