Læs om behandling af søvnapnø | ResMed

Behandling af søvnapnø

Obstruktiv søvnapnø er en alvorlig søvnforstyrrelse, der ikke kan helbredes. Heldigvis er den let at behandle. En effektiv behandling af din søvnapnø har mange fordele. Den kan reducere risikoen for alvorlige helbredsproblemer og hændelser. Den bør også resultere i, at du sover bedre om natten, er mere glad og har mere energi i løbet af dagen.

Hvilken søvnapnø-behandling passer til dig?

CPAP-behandling af søvnapnø

Søvnapnø behandles normalt med CPAP. Under behandlingen sender et CPAP-apparat komprimeret luft igennem en CPAP-maske for at holde dine luftveje åbne, mens du sover. I starten kan det føles lidt mærkeligt, men de fleste vænner sig hurtigt til at bruge deres CPAP-maske. Og det er det hele værd: ved at behandle din søvnapnø kan du forbedre dit humør og energiniveau i dagtimerne.

MRD-behandling af søvnapnø

Nogle har svært ved at vænne sig til CPAP-behandlingen. Heldigvis findes der effektive alternativer: Behandling med tandskinner (MRD-behandling). ResMeds gennemtestet tandskinne hedder Narval og er velegnet til personer, der lider af mild til moderat søvnapnø og snorken.

Fordele ved behandling af søvnapnø og CPAP-behandling

Uanset om du foretrækker en CPAP-maske eller at bruge en MRD-tandskinne, så er det vigtigt, at du bruger dit behandlingsudstyr hver nat i så mange timer som muligt. En effektiv behandling af søvnapnø giver en lang række fordele.

Effektiv søvnapnøbehandling, der inkluderer brugen af CPAP-apparater, har vist sig at reducere de almindelige symptomer og øge brugernes energiniveau, produktivitet og generelle fysiske og mentale velvære. Det er vigtigt at huske, at hvis søvnapnø ikke behandles, kan det medføre andre alvorlige helbredsproblemer.

fordele-ved-søvnapnø-behandling

Hvordan kan jeg komme i behandling?

Hvis du tror, at du måske har søvnapnø, skal du kontakte din læge. Din læge vil spørge ind til dine symptomer og ordinere en søvnundersøgelse, hvis det vurderes, at du muligvis har søvnapnø eller en anden søvnrelateret lidelse. Med den rette diagnose kan du få den rette behandling, så du kan få det bedre og få mere energi.

Patientfortællinger fra virkelighedens verden

Find ud af mere ved at se en video med patienter, der deler ud af deres personlige erfaringer med behandling af søvnapnø. De fortæller om fordele og ulemper og kommer med deres tips til at opnå en vellykket CPAP-behandling

Find ud af mere

Se video med patienter, der fortæller om deres forløb med behandling af søvnapnø.

Find ud af mere

Tag vores gratis søvnundersøgelse på kun 5 minutter i dag og find ud af, om du måske har risiko for at have søvnapnø.

Start nu

Søvnapnø er en alvorlig søvnforstyrrelse. Det mest almindelige symptom er snorken, men man skal også holde øje med andre tegn.

Læs mere