Oplysninger om brug af ResMed-masker med magnetiske clips - ResMed Danmark

Oplysninger om brug af ResMed-masker med magnetiske clips

Sidst opdateret: 9. november 2022
Kom venligst tilbage senere for at se, om der er opdateringer

Patientsikkerhed er altid ResMeds førsteprioritet. Vi har oprettet dette websted for at holde dig informeret om brugen af ResMed-masker med magnetiske clips. ResMed-masker er sikre at bruge, når du følger ResMeds brugsanvisninger, de lovmæssige retningslinjer, der gælder i dit land, og alle tilgængelige oplysninger fra din læge, udstyrsleverandøren eller producenterne af andre apparater, du bruger1.

 

Du kan finde vores instruktioner i den brugervejledning, der gælder for din maske. Vores instruktioner angiver generelt, at for patienter med aktive eller medicinske implantater2, såsom pacemaker, defibrillator, magnetisk CSF-shuntventil (cerebrospinalvæske) eller cochleaimplantater, anbefales det, at headgearet og rammen holdes mindst 50 mm væk fra aktive medicinske implantater for at undgå mulige påvirkninger fra magnetfelter.

Som reaktion på teknologiske ændringer og nylig information efter lanceringen er nogle tilsynsmyndigheder i andre dele af verden ved at revidere anbefalingerne vedrørende brugen af magneter i forbindelse med visse implantater.

Vi evaluerer denne udvikling, herunder en nylig sikkerhedsunderretning fra en konkurrent, for at afgøre, om vi skal forbedre dele af vores mærkning og brugsanvisning eller vores uddannelse af sundhedsprofessionelle og patienter i sikker brug af ResMed-masker med magneter. Hvis du har spørgsmål eller bekymringer, kan du læse vores ofte stillede spørgsmål nedenfor og rådføre dig med din læge eller behandlingssted.

Gælder det mig?

Disse oplysninger vedrører et begrænset antal brugere af CPAP-behandling, som har aktive medicinske implantater såsom pacemaker, defibrillator, magnetisk CSF-shuntventil (cerebrospinalvæske) eller cochleaimplantater. Som anført i ResMed’s brugsanvisning er masker med magneter kontraindiceret (ikke egnet) til patienter med følgende allerede eksisterende lidelser:

– Et hæmostatisk clip af metal, der er implanteret i dit hoved for at lukke en aneurisme

– Metalsplinter i det ene eller begge øjne efter en øjenskade med gennemtrængende effekt

Hvis du har spørgsmål om din specifikke situation, bedes du rådføre dig med din læge eller behandlingssted.

Hvilke ResMed-masker indeholder magneter?

Brug links nedenfor til at finde flere oplysninger om hver enkelt ResMed-maske med magnetiske clips.

 

Fullfacemasker*

 

Ofte stillede generelle spørgsmål

Ja. Der anvendes magneter i de nederste headgear-remme og rammen på udvalgte ResMed-masker, og den magnetiske styrke ligger inden for de grænser for generel brug i offentligheden1, der er fastsat af The International Commission for Non-Ionizing Radiation Protection.

Alle ResMed-masker med magneter er forsynet med mærkning og instruktioner til brugerne i anvendelse af magneter i nærheden af metalimplantater og andet medicinsk udstyr.

Som reaktion på teknologiske ændringer og nylig information efter lanceringen er nogle tilsynsmyndigheder i andre dele af verden ved at revidere anbefalingerne vedrørende brugen af magneter i forbindelse med visse implantater.

I lyset af dette og en nylig sikkerhedsunderretning fra en konkurrent er vi ved at evaluere denne mærkning og vejledning for at afgøre, om ændringer kan forbedre uddannelsen af behandlere og patienter i sikker brug af ResMed-masker med magneter og dermed styrke patientsikkerheden.

 • Magnetstyrken er specificeret til at være mindre end 400mT, men måler typisk inden for 160mT til 300mT. Disse værdier forbliver inden for grænserne, der er fastsat af The International Commission of Non-Ionizing Radiation Protection for brug af magneter i denne sammenhæng.
 • Tal med din læge eller behandlingssted om eventuelle risici forbundet med brugen af maske med magneter.

Følgende ResMed-masker benytter magneter:

Fullfacemasker*: AirFit F20, AirFit F30, AirFit F30i, AirTouch F20, AirFit F20 ikke-ventileret

Nasalmasker*: AirFit N20, AirTouch N20, AirFit N10

ResMed følger etablerede design-, verifikations- og valideringsprocesser for at sikre, at produkterne er sikre at bruge og opfylder alle gældende standarder på det pågældende tidspunkt. ResMed har også processer til at evaluere og reagere på oplysninger, der bliver tilgængelige efter lanceringen.

Patientsikkerhed er og har altid været ResMeds førsteprioritet. Alle ResMed-masker er sikre at bruge efter anvisningerne. Alle ResMed-masker med magneter er forsynet med mærkning og instruktioner til brugerne i brugen af magneter i nærheden af andet medicinsk udstyr.

Som reaktion på teknologiske ændringer og nylig information efter lanceringen er nogle tilsynsmyndigheder i andre dele af verden ved at revidere anbefalingerne vedrørende brugen af magneter i forbindelse med visse implantater.

I lyset af dette og en nylig sikkerhedsunderretning fra en konkurrent er vi ved at vurdere ResMed-masker og den tilhørende produktmærkning for at afgøre, om ændringer kan forbedre uddannelsen af behandlere og patienter i sikker brug af ResMed-masker med magneter og dermed styrke patientsikkerheden.

I mellemtiden anbefaler vi, at brugerne læser al mærkning og vejledning, der følger med hver enkelt ResMed-maske med magneter, og at de taler med deres læge om eventuelle risici, før de bruger masker med magneter, hvis de har implanteret medicinsk udstyr.

Ofte stillede spørgsmål til CPAP-brugere

ResMed-masker er sikre, hvis du følger ResMeds brugsanvisning. Alle ResMed-masker med magneter er forsynet med mærkning og instruktioner vedrørende brug af magneter i nærheden af andet medicinsk udstyr. Vi anbefaler, at du følger instruktionerne i brugervejledningen til din maske, de gældende lovmæssige retningslinjer i dit land, og at du taler med din læge om eventuelle risici, der er forbundet med brug af en maske med magneter.

Følgende ResMed-masker benytter magnetiske clips:

 • Fullfacemasker*: AirFit F20, AirFit F30, AirFit F30i, AirTouch F20, AirFit F20 ikke-ventileret
 • Nasalmasker*: AirFit N20, AirTouch N20, AirFit N10

Hvor kan jeg finde min maske-model?

 • AirFit F20/AirFit F20 ikke-ventileret: Nederst på cushion, lige under albuen. AirFit F20 ikke-ventileret har en blå ikke-ventileret albue
 • AirFit F30: Øverst på den øverste headgear-rem eller på bunden af rammen, lige under albuen
 • AirFit F30i: Bagsiden af headgear, nederst på cushion
 • AirTouch F20: Nederst på cushion, lige under albuen
 • AirFit N20: Nederst på cushion, lige under albuen
 • AirTouch N20: Nederst på cushion, lige under albuen
 • AirFit N10: Rammearmen, bagsiden af headgearet

Kontakt din læge eller behandlingssted for at få flere oplysninger om, hvilken maske der er den rigtige for dig.

Følgende ResMed-masker bruger ikke magneter:

Fullfacemasker*: Quattro Air, Mirage Quattro, Quattro Air ikke-ventileret

Nasalmasker*: AirFit N30, AirFit N30i, Mirage FX, AirFit N20 Classic

Nasalpudemasker*: AirFit P10, AirFit P30i, Swift FX

 • Der findes forskellige typer aktivt medicinsk udstyr, herunder pacemaker, defibrillator, magnetisk CSF-shuntventil (cerebrospinalvæske) eller cochleaimplantater.
 • Bemærk venligst, at denne liste ikke omfatter alle medicinske implantater. Hvis du har en implanteret medicinsk anordning i hoved- og/eller brystregionen, skal du kontakte din læge eller producenten af den implanterede anordning.

Nej. Mobiltelefoner har et skiftende magnetfelt. Magneterne på ResMeds headgearclips har et statisk magnetfelt og opfylder de gældende sikkerhedsforskrifter1.

Ofte stillede spørgsmål til sundhedspersonale

Kontakt din ResMed-produktspecialist for at få information om forskellige masker.

Følgende ResMed-masker bruger ikke magneter:

 • Fullfacemasker*: Quattro Air, Mirage Quattro, Quattro Air ikke-ventileret
 • Nasalmasker*: AirFit N30, AirFit N30i, Mirage FX, AirFit N20 Classic
 • Maske med næsepude*: AirFit P10, AirFit P30i, Swift FX

* Tilgængeligheden af disse masker kan variere afhængigt af landet.

Referencer:

1 –  Retningslinjerne for befolkningens eksponering for statiske magnetfelter er fastsat af The International Commission for Non-Ionizing Radiation Protection (ICNIRP) og er anerkendt af Verdenssundhedsorganisationen (WHO).

2 – Bemærk venligst, at denne liste ikke omfatter alle medicinske implantater. Hvis du har en implanteret medicinsk anordning i hoved- og/eller brystregionen, skal du kontakte din læge eller producenten af den implanterede anordning.