Hvordan og hvornår skal jeg rengøre min CPAP-maske? | ResMed

Hvordan og hvornår skal jeg rengøre min CPAP-maske?

En ren CPAP-maske holder længere og er mere tæt. Du får også en friskere og mere behagelig behandling. Brugervejledningen til din maske indeholder alle instruktioner om rengøring, men vi har også svaret på nogle ofte stillede spørgsmål nedenfor. Vi håber, du synes de er nyttige!

Hvor ofte skal jeg rengøre maske og headgear? 

Du skal rengøre din maske hver dag eller hver gang, du har brugt den. Du skal rengøre dit headgear hver uge.

Du skal vaske maske og headgear i hånden ved forsigtigt at gnubbe dem i varmt vand (ca. 30 °C) med mildt opvaskemiddel. Alle dele skal skylles grundigt med rent vand og lufttørre uden at være udsat for direkte sollys. Der er detaljerede instruktioner i brugervejledningen til masken eller i afsnittet nedenfor.

Tips: hvordan skal jeg rengøre min maske?

I brugervejledningen til din maske findes der detaljerede instruktioner til rengøring af din model. Følgende rengøringsinstruktioner gælder for de fleste masker:

Hver dag

Skil maskens dele ad (se brugervejledningen til din maske, hvis du har brug for instruktioner). Hvis du bruger en nasalpudemaske, skal du afmontere puderne fra rammen.

Blødgør og håndvask grundigt maskens adskilte dele (undtagen headgear og bløde omslag til remmene) ved forsigtigt at gnubbe dem i varmt vand (ca. 30 °C) med mildt opvaskemiddel. For at optimere maskens tæthed skal ansigtsolier fjernes fra cushion efter brug. Dette gælder ikke AirTouch F20.

Brug en blød børste til at rengøre udåndingsventilen eller roterende dele på din maske, såsom drejelige led, drejelige ringe eller kugleled, der kræver rengøring.

eller efter hver brug

Kontroller hver enkelt del, og vask den eventuelt igen, hvis det er nødvendigt, indtil den fremstår ren.

Skyl alle delene grundigt med rent vand, og lad dem lufttørre uden at være udsat for direkte sollys.

Saml masken igen, når alle dele, inklusive ventilen, er tørre (se brugervejledningen til din maske, hvis du ønsker instruktioner).

Hver uge

 

Vask headgearet i hånden, inklusive de bløde omslag til remmene, hvis de er en del af masken.

Skyl grundigt, klem headgearet for at fjerne overskydende vand, og lad det lufttørre uden at være udsat for direkte sollys.

 

Bemærk, at headgearet kan vaskes uden at det skilles ad, og at den farve, der er brugt i headgearet, kan udskilles under den første vask. Hvis en komponent stadig ikke er ren efter rengøringen, eller hvis du bemærker en synlig forringelse af en af systemets dele (revner, misfarvning, flænger osv.), skal det pågældende komponent udskiftes.

Du kan også bruge renseservietter til CPAP-masker, der er nemme at bruge, når man er på farten. Disse servietter af 100 % bomuld er en hurtig, nem og praktisk måde at rengøre din maske på.

Kan jeg købe reservedele?

Ja. Alle ResMed-maske-komponenter, inklusive cushions og nye maskesystemer, kan købes separat. Du kan købe komplette masker eller maskedele i vores webshop.

 

Enkle trin til at få en bedre PAP-oplevelse

Kunne du tænke dig, at PAP-behandling var lettere eller mere behagelig? Har du spørgsmål vedrørende rengøring og vedligeholdelse af dit udstyr? Vores gratis e-bog er fuld af idéer og råd, der kan give dig en mere behagelig PAP-oplevelse.

Søvn, snorken og søvnforstyrrelser
ResMed-ebog-4-løbende-CPAP-behandling-forside
Hvordan kan du gøre din behandling mere behagelig?
ResMed-ebog-4-løbende-CPAP-behandling-forhåndsvisning-a
Vedligeholdelse af dit PAP-udstyr
ResMed-ebog-4-løbende-CPAP-behandling-forhåndsvisning-b

Find ud af mere

Det er vigtigt at udskifte masken og dens dele regelmæssigt, så kvaliteten af behandlingen altid er god og oplevelsen er behagelig.

Find ud af mere

Udskiftning af udstyret til din ResMed CPAP-, APAP- eller bilevel-løsning er let og bidrager til en effektiv søvnapnø-behandling.

Find ud af mere

Regelmæssig vedligeholdelse og rengøring holder din fugter i god stand og bidrager til en friskere behandlingsoplevelse.

Find ud af mere