Start din behandling med den rigtige CPAP-maske - ResMed Danmark

Start din behandling med den rigtige CPAP-maske

Det første og vigtigste skridt på vejen til en succesfuld CPAP-behandling er at vælge en behagelig og effektiv maske. Vi har inddelt vores masker i tre kategorier: Minimalistisk, Fleksibel og Alsidig, der gør det nemmere for dig at vælge den rigtige CPAP-maske.

CPAP-maskekategorier tilpasset dine søvnvaner

Denne letvægtsmaske har et diskret og brugervenligt design, der sikrer dig ubesværede søvnrutiner.

Med dette design kan du vende og dreje dig som du vil hele natten.

Denne alsidige pasform passer til alle ansigtsformer og trykbehov, mens AirTouch sikrer ekstra komfort.

Holder du af simple løsninger? Så har du brug for en CPAP-maske som:

Føles mindre klaustrofobisk grundet det tryghedsskabende design med en pude under næsen, virker mindre indgribende og forhindrer røde trykmærker på næseryggen. Maskerne i vores Minimalist-kategori er designet til at opfylde alle ovenstående behov.

"Jeg vil gerne fremstå attraktiv i min partners øjne."*
Patient med ResMed-AirFit-P10-nasal-pude-minimalist-maske
"Det er vigtigt for mig at min maske er kompakt."*
ResMed-AirFit-F30-minimalist-fullface-CPAP-maske
"Jo mindre masken larmer, jo bedre."’*
Patient-med-ResMed-AirFit-N30-nasal-minimalist-maske

CPAP-masker i minimalistkategorien

Hvis du er til enkle og ukomplicerede designs, er vores minimalistmasker det rette valg for dig.

Et diskret letvægtsdesign med en blød pude placeret lige under næsen. Hertil kommer QuietAir-ventilen, der sikrer minimale støjgener fra dit CPAP-apparat om natten.

Læs mere

AirFit N30 nasalmasken er lille, støjsvag og brugervenlig. Den er udstyret med en behagelig cushion under næsen samt en støjsvag QuietAir™-ventil for en uforstyrret nattesøvn.

Læs mere

En fullfacemaske med en komfortabel cushion under næsen og en støjsvag QuietAir-ventil, der tillader et bredt synsfelt og gør CPAP-behandlingen mere behagelig takket være det lavere støjniveau.

Læs mere

Bevæger du dig meget om natten? Så har du brug for en CPAP-maske som:

Eliminerer røde mærker på næseryggen og sikrer fuld bevægelighed natten igennem takket være lodret ført slange og 360◦ design – du kan endda sove på maven. Maskerne i vores Frihed-kategori er designet til at opfylde alle ovenstående behov.

"Jeg plejer altid at sove på maven."*
Patient-med-ResMed-AirFit-N30i-nasal-freedom-maske
"Det giver mig en følelse af frihed ikke at være viklet ind i slanger."*
"Jeg vender og drejer mig altid et par gange inden jeg falder i søvn."*
ResMed-AirFit-F30i-freedom-fullface-CPAP-maske

Frihed CPAP-masker

Hvis du har brug for maksimal bevægelighed om natten, er vores Frihed-masker det rette valg for dig.

En støjsvag maske med lodret ført luftslange og bløde pudeindlæg under næsen. En kompakt og diskret løsning, der er designet til at give dig en god nattesøvn med maksimal bevægelighed.

Læs mere

På denne maske udgår luftslangen fra issen, hvilket giver maksimal bevægelsesfrihed natten igennem. Hertil kommer en blød cushion under næsen, der gør behandlingen så behagelig og skånsom som muligt.

Læs mere

Denne maske lader dig sove i din foretrukne stilling, mens du samtidig nyder godt af den stabile og behagelige pasform. Den bløde cushion under næsen forhindrer røde mærker på næseryggen.

Læs mere

Er du til maksimal tryghed og forudsigelighed? Så har du brug for en CPAP-maske som: 

Er nem at tage på, har en god og tætsluttende pasform og er kompatibel med silikonecushions og AirTouch skumcushions for ekstra komfort og forebyggelse af røde trykmærker i ansigtet. Maskerne i vores Alsidig pasform-kategori er designet til at opfylde alle ovenstående behov.

"Jeg har brug for en tætsluttende maske."*
Patient-med-ResMed-AirFit-N20-nasal-versatile-fit-maske
"Jeg vil gerne have en maske som er nem at tage på.*
ResMed-AirFit-F20-versatile-fit-fullface-CPAP-maske

CPAP-masker med alsidig pasform

Hvis du ønsker maksimal tryghed og sikkerhed, er vores Alsidig pasform-masker det rette valg for dig.

AirFit N20 er designet til at passe til alle ansigter og lægger sig tæt ind til ansigtets konturer for en tætsluttende pasform. For ekstra komfort kan de normale silikonecushions udskiftes med cushions af AirTouch memoryskum.

Læs mere

Denne fullfacemaske er designet til at passe samtlige ansigtsformer og sikre en tætsluttende pasform. AirFit F20 er kompatibel med cushions AirTouch memoryskum ved behov for ekstra komfort.

Læs mere

FAQ om CPAP-masker 

CPAP-maskens design påvirker lufttilførselsvejen samt maskens pasform: 

De forskellige masketyper har hver deres fordele. Fullfacemasken kan være en god løsning, hvis du trækker vejret gennem munden om natten, hvis du lider af allergier, hvis du har en skæv næseskillevæg eller andre tilstande, der blokerer luftens passage gennem næsen.  

Nogle foretrækker nasalmaskerne (med eller uden nasalpuder) på grund af den mindre størrelse, mens andre foretrækker trygheden i en fullfacemaske. Selv noget så simpelt som et overskæg kan påvirke maskens pasform og hvordan den føles i brug.  

Prøv om muligt flere forskellige masketyper, inden du beslutter dig. For at gøre det lettere for dig at vælge den rigtige maske, opererer vi med forskellige maskekategorier. Kategorierne viser, hvordan forskellige masker kan imødekomme dine søvnvaner eller præferencer. Der findes tre forskellige maskekategorier med henholdsvis fullfacemasker, nasalmasker og nasalpudemasker. 

Alle vores masker har deres helt egen webside med informationsvideoer og størrelsesrådgivning. 

Til mange af vores masker findes der en praktisk størrelsesskabelon. Print skabelonen ud og hold den foran dit ansigt for at finde frem til den rette størrelse på cushionen. Klik på nedenstående links for at downloade størrelsesskabeloner til følgende masker:

Masker fra Minimalist-kategorien: 

Masker fra Frihed-kategorien: 

Masker fra Alsidig pasform-kategorien: 

 

Alle vores masker har deres helt egen webside med informationsvideoer og tips til at tilpasse masken korrekt. 

Når masken sidder korrekt, føles den både behagelig og slutter samtidig helt tæt, så der ikke slipper luft ud. Hvis der siver luft ud af din maske (maskelækage) eller din mund (mundlækage), opnår du ikke den fulde behandlingseffekt.

Sidder masken ikke korrekt, kan det føles ubehageligt og effekten vil være nedsat. Derfor bør du bruge tid på at lære at bruge masken korrekt. Se brugervejledningen og vores videoguides til netop din maske. Du kan bruge et spejl eller bede nogen om at kontrollere, at cushionen er placeret korrekt.

  1. Start med at sætte masken på plads, inden du tilslutter slangen eller tænder for apparatet. Hver masketype har en bestemt tilpasningsprocedure, og du bør derfor følge de beskrevne trin i brugervejledningen eller vores hjælpevideoer.
  2. Sørg for ikke at stramme masken for meget. Mange tror fejlagtigt, at en stramtsiddende maske slutter mest tæt. Sidder masken for stramt, kan det dog både resultere i luftlækage og føles ubehageligt.
  3. Når din maske er korrekt placeret på dit ansigt, kan du tænde for luftstrømmen. Når apparatet er tændt og cushionen er pustet op, kan du eventuelt være nødt til at foretage mindre justeringer af cushionen og/eller headgearet.

Du kan også gratis downloade appen myAir. Appen giver dig personlig træning og vejledning ud fra din specifikke kombination af søvnapnø-apparat og masketype, herunder tips til korrekt anbringelse og løsningsforslag ved problemer med pasformen.

Hvis du stadig oplever problemer med din maske, bedes du få din behandlingsansvarlige til at hjælpe dig.

Luftlækager kan have flere forskellige årsager. Se venligst følgende FAQs for oplysninger om hvordan du identificerer og afhjælper lækager forårsaget af:

  • Dårlig eller for stramtsiddende pasform: se “Hvordan anbringer jeg masken korrekt?”
  • Slangetræk: se “Hvordan forhindrer jeg slangetræk?”
  • Masketype: se “Hvad er forskellen på fullfacemasker, nasalmasker og nasalpudemasker?
  • Maskestørrelse: se “Hvordan vælger jeg den rigtige størrelse cushion?”

Hvis du oplever “mundlækage” vil det sige, at der slipper luft ud gennem din mund under behandlingen. Måske åbner du din mund under søvn af gammel vane, eller fordi din næse er tilstoppet. Dette er både støjende og ubehageligt, ligesom mundlægekage kan forårsage tør mund.

Du kan downloade appen myAir ganske gratis. Appen alarmerer dig ved for høj luftlækage og giver dig tips til korrekt tilpasning af masken.

Hvis du kun oplever mundlækage af og til, f.eks. når du er forkølet, kan du i disse situationer med fordel bruge en hagerem til at holde din mund lukket.

Hvis du ofte oplever mundlækage, bør du muligvis skifte til en fullfacemaske i stedet. Fullfacemasker leverer luft gennem din næse og mund. Dermed er du fuldt dækket ind, uanset om du trækker vejret gennem næsen eller munden.

Alle vores tre maskekategorier omfatter fullfacemasker: AirFit F30 Minimalist-masken, AirFit F30i Frihed-masken, AirFit F20 Alsidig pasform-masken.

Alle CPAP-masker afgiver en smule støj, når udåndingsluften forlader ventilen. Hvis din maske laver bøvselyde, tyder det dog på et lækageproblem.  Hvis du oplever luftlækager, bør du gå din masketeknik efter i sømmene. Du bedes i den forbindelse se brugervejledningen til masken, vores hjælpevideoer samt FAQ-afsnittet “Hvad skyldes luftlækager?” ovenfor. Hvis du fortsat oplever lækager, bør du kontakte din behandler eller plejer, da du i så fald muligvis har brug for en anden masketype- eller størrelse.  

Hvis du eller din partner blot føler jer genereret af lyden fra maskens luftventilkunne QuietAir-ventilen på vores Minimalist-masker (N30P10F30) være en mulig løsning. QuietAir-ventilen fungerer ved nænsomt at sprede udåndingsluften ud, hvilket holder støjgenerne fra apparatet på et minimum.  

“Slangetræk” er når din CPAP-slange trækker i din maske og derved gør den mindre tætsiddende, hvilket resulterer i lækage. Måske er du ikke selv klar over at dette sker, og du tror derfor måske at lækagen skyldes problemer med pasformen eller masketypen, eller du ender måske med at stramme masken alt for meget med endnu mere lækage til følge.

Mange masker er designet til at klare et bestemt niveau af ‘slangetræk’. Med apparatet tændt trækker du forsigtigt i slangen for at finde ud af, hvordan “slangetræk” føles. Rul lidt rundt i sengen for at se om din slange giver dig plads til at bevæge dig, og hvor meget slange du rent faktisk har brug for. Hvis det viser sig at du har brug for en længere luftslange, kan udvalget på denne side være relevant for dig.

Hvis du bevæger dig meget i søvne, sover på maven eller bruger flere forskellige sovestillinger til at falde i søvn, er vores frihed- masker (N30i, P30i, F30i) måske den rette løsning for dig. Disse masker er designet med slangen oppe på hovedet. Dermed undgår du at blive viklet ind i slangen.

ResMed maskecushions er lavet af silikone, som er et allergivenligt materiale, der anvendes i medicinske apparater og udstyr. Hvis du ikke tåler silikone, kan vores AirTouch F20 eller AirTouch N20 fra Alsidig pasform-serien ] være et godt alternativ. Disse masker er udstyret med en åndbar cushion af memoryskum, der nænsomt tilpasser sig ansigtets konturer.

Vores Alsidig pasform-kategori kunne være et godt valg til dig, hvis du har følsom hud, kraftig ansigtsbehåring eller bare sætter pris på ekstra komfort. Maskerne er både kompatible med vores klassiske AirFit cushions af silikone og vores cushions af AirTouch memoryskum, og du kan derfor frit skifte mellem de to slags.

Hvis du kun oplever hudirritation på selve næseryggen, vil du måske sætte pris på en af de små silikonemasker med placering under næsen, som du finder i vores Minimalist – og Frihed-kategorier.

Find ud af mere

CPAP-behandling er den mest almindelige behandling af obstruktiv søvnapnø (OSA). Hvis du har fået stillet diagnosen for nylig, har du muligvis nogle spørgsmål eller bekymringer, eller måske ønsker du blot gode råd. Vi er her for at hjælpe dig med at få en god start på din CPAP-behandling.

Find ud af mere

Find ud af mere ved at se en video med patienter, der deler ud af deres personlige erfaringer med behandling af søvnapnø. De fortæller om fordele og ulemper og kommer med tips til at opnå en vellykket CPAP-behandling.

Find ud af mere

Virker min søvnapnøbehandling? Har jeg stadig apnøer? Overvåg din CPAP-behandling og få personlige råd og assistance til at få mest muligt ud af din behandling med myAir-appen.

Find ud af mere

Se venligst brugervejledningen for relevant information relateret til advarsler og forholdsregler, der skal tages i betragtning før og under brug af produkterne.

* Alle citater på denne side er kreative omskrivninger af patientfeedback og er ikke ordrette gengivelser.